Şi-a dat în judecată fosta amantă ca să-şi recupereze banii cheltuiţi în timpul relaţiei. Ce au spus judecătorii

Şi-a dat în judecată fosta amantă ca să-şi recupereze banii cheltuiţi în
timpul relaţiei. Ce au spus judecătorii

FOTO Arhiva

Un bărbat a deschis un proces în justiţie împotriva fostei iubite, cerându-i să plătească o sumă substanţială în contul banilor, darurilor şi excursiilor pe care le-a decontat în timpul relaţiei amoroase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un gălăţean, C.G., şi-a dat în judecată fost iubită, Z.L.G., cerând să fie obligată la plata a 9.000 de lei şi 8.000 de euro pe motiv că i-ar fi oferit sumele amintite în perioada 01.05.2012-30.05.2013, cu titlu de împrumut. Cei doi s-au cunoscut în 2010 pe o reţea de socializare, iar C.G. s-a prezentat sub un alt nume, pentru că era căsătorit şi nu voia să afle soţia despre relaţia amoroasă.

În timpul relaţiei, bărbatul i-a trimis amantei diverse sume de bani, iar la finalizarea aventurii, a decis să îi ceară toţi banii înapoi, pe motiv că i le-ar fi acordat doar ca împrumut. 

Judecătoria Galaţi i-a respins cererea pe motiv că o persoană poate fi trasă la răspundere civilă delictuală dacă sunt îndeplinite cumulativ patru condiţii: prejudiciul, fapta ilicită, legătura dintre prejudiciu şi fapta ilicită, şi vinovăţia autorului faptei ilicite. În acest caz, condiţiile nu au fost îndeplinite, arată judecătorii.

”O faptă este ilicită atunci când este contrară legilor imperative şi bunelor moravuri, având ca efect încălcarea sau atingerea drepturilor subiective sau cel puţin a drepturilor legitime ale altor persoane, interese care nu sunt potrivnice normelor juridice şi morale”, au argumentat magistraţii de la Judecătoria Galaţi, care au respins acţiunea bărbatului ca neîntemeiată.

Totul până la bani

De altfel, mai mulţi martori au declarat în timpul procesului că C.G. i-a trimis bani fostei amante prin serviciul Money Gram sau prin diverse persoane, i-a plătit contravaloarea produselor cosmetice pe care le comanda şi a mers cu ea în excursii, ţinând cont că erau implicaţi la acel moment într-o relaţie sentimentală.

Nemulţumit de hotărârea primei instanţe, gălăţeanul a atacat-o la Tribunal, în speranţa că va avea mai mult noroc, dar nu a fost aşa. Judecătorii au precizat prin hotărârea pronunţată, rămasă definitivă zilele trecute, că nu poţi avea o relaţie sentimentală cu cineva, iar în momentul în care legătura i-a sfârşit, să îi ceri toţi banii înapoi.

”Fapta intimatei pârâte de a solicita diverse sume de bani de la apelantul reclamant, în contextul relaţiei dintre părţi, chiar şi în situaţia în care ar fi dovedită, nu s-ar putea reţine că aceasta încălcă vreo normă de drept obiectiv pentru a fi considerată o faptă ilicită, care să atragă răspunderea civilă delictuală a pârâtei. Simpla dovadă a remiterii unor sume de bani conturează un alt izvor obligational şi nu pe cel al răspunderii civile delictuale”, punctează instanţa de judecată.

Instanţele gălăţene au creat astfel un precedent la nivel naţional, care va fi valabil în orice proces similar deschis în România. 

citeste totul despre: