VIDEO Mascota din mozaic a Liceului de Artă, lipită bucată cu bucată pe noul sediu. Profesori şi elevi au muncit o vară întreagă la proiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascota a fost amplasată pe clădirea liceului FOTO: Ştefan Borcea
Mascota a fost amplasată pe clădirea liceului FOTO: Ştefan Borcea

Mascota a fost amplasată pe clădirea care urmează să fie atribuită Liceului de Artă „Gh. Tattarescu”, aflată perete în perete cu Inspectoratul Şcolar Vrancea.

Şase profesori şi doi elevi de la Liceului de Artă „Gh. Tattarescu” din Focşani au muncit aproape toată vara pentru mascota unităţii de învăţământ pe care o reprezintă, care a fost deja montată, pe noul sediu al şcolii, aflat perete în perete cu Inspectoratul Şcolar Vrancea.

Profitând că şcoala este în plină renovare, urmând să fie finalizată cel mai probabil anul viitor, profesorii şi elevii au urcat pe schele şi au aşezat desenul din mozaic, construit bucată cu bucată. 

Mascota este reprezentativă pentru acest liceu, cuprinzând în ea toate artele care se studiază aici. Astfel, în partea de joc, piciorul stâng al mascotei este construit pe o claviatură de pian, în timp ce piciorul drept foloseşte elemente din coloanele greceşti, care se studiază în liceu.

De asemenea, unul din braţe reprezintă o liră (instrument muzical din antichitate), iar celălalt braţ este construit dintr-un compas folosit la cursurile de desen tehnic. Capul mascotei este compus dintr-un echer şi o paletă de culori, aşezată sub formă de pălărie, pe care sunt aşezate două pensule, nelipsite din trusa oricărui licean de la Arte.

Echipa care a lucrat la proiect a fost formată din profesorii Mihai Lăduncă, Claudia Lăscan, Diana Tăicuţu, Laura Dumitru, Ştefan Dumitru şi Andreea Ghiolduş, dar şi elevii Laura Mihai şi Brânduşa Mărăscu.

Conducerea  liceului s-a declarat foarte mândră de această lucrare, care pune în valoare construcţia cea nouă a liceului.

Pentru finalizarea construcţiei începute acum 25 de ani, din care cea mai mare parte a timpului s-a aflat în conservare, s-au alocat 700.000 de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi 2,7 milioane de lei de la Primăria Focşani.

Vă mai recomandăm:

Construcţia unei şcoli, începută în urmă cu 23 de ani şi încă neterminată. Primăria promite că nu mai durează mult

FOTO VIDEO Cum se risipeşte banul public la Focşani. Tâmplărie de aluminiu înlocuită de două ori la o şcoală aflată în construcţie

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite