FOTO Amendă record pentru Primăria Slobozia Bradului. Comuna, sufocată de gunoaie de tot felul

FOTO Amendă record pentru Primăria Slobozia Bradului. Comuna, sufocată de gunoaie de tot felul

Aşa au fost întâmpinaţi comisarii de mediu la Slobozia Bradului

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Vrancea au efectuat un nou control în localitatea Slobozia Bradului, pentru a verifica modul în care autorităţile administraţiei publice locale au dus la îndeplinire măsurile stabilite la controlul anterior din luna ianuarie, când Primăria a fost sancţionată cu o amendă în cuantum de 50.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile locale din comuna Slobozia Bradului nu s-au achitat de niciuna din cele 7 măsuri impuse la controlul din luna ianuarie, când Primăria a fost amendată cu 50.000 de lei după ce au fost găsite gunoaie în toată comuna.

Comisarii Gărzii de Mediu au revenit săptămâna trecută în comună şi au găsit situaţia la fel.  Cu ocazia verificărilor din teren, la care au participat primarul şi viceprimarul localităţii, au fost identificate importante cantităţi de deşeuri menajere, amestecate cu diferite obiecte din materiale plastice, anvelope, cabluri electrice, textile, împrăştiate pe suprafeţe totalizând aproximativ 3000 mp.

"Pentru neconformităţile constatate, a fost aplicată UAT Slobozia Bradului o amendă contravenţională în valoare de 100.000 de lei. Totodata, a fost stabilit un nou set de 5 măsuri, care intră în sarcina administraţiei publice locale", potrivit şefului Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian.

Acestea ar viza implementarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile; adoptarea la nivelul Consiliului Local de hotărâri prin care să se stabilească dispoziţii clare, privind interzicerea abandonării, aruncării sau gestionării necontrolate a deşeurilor; salubrizarea zonelor afectate de abandonările de deşeuri; instalarea de plăcuţe avertizoare pentru populaţie; supravegherea zonelor vulnerabile etc.

Localitatea Slobozia Bradului a făcut obiectul celor mai multe sesizări ale cetăţenilor înregistrate la GNM - Comisariatul Judeţean Vrancea. Reclamaţiile venite din partea localnicilor se referă la abandonările de deşeuri, incendierile de cabluri şi anvelope care au loc aproape săptămânal în zonă şi care reprezintă un atentat la sănătatea oamenilor, prin efectele grave ale poluării.

"Ceea ce este îngrijorător este faptul că autorităţile locale nu au luat nicio măsură serioasă pentru prevenirea acestor situaţii şi nu au fost sancţionată nicio persoană, pentru ilegalitatile care se întâmplă zilnic.
Cu un efectiv de 10 comisari, Comisariatul Judeţean Vrancea, nu poate organiza patrule care sa actioneze in tot judetul, pentru a surprinde în fapt autorii, atunci cand are loc o incendiere de cabluri şi anvelope. Însă, autorităţile locale o pot face şi au această obligaţie legală. Pe această cale, facem apel către autorităţile administraţiei publice locale din întreg judeţul să asigure infrastuctura, să stabilească reguli conform obligaţiilor legale şi să intervina prompt, ori de câte ori este nevoie, atunci cand legislaţia în vigoare şi hotărârile consiliilor locale nu sunt respectate", precizează Aurel Cristian, comisarul şef al Gărzii de Mediu Vrancea.


  

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: