Dacă nu se mai pot organiza spectacole, merge şi un film. Documentar de aproape 30.000 de euro, despre cele cinci ediţii “Vrancea Eroică

Dacă nu se mai pot organiza spectacole, merge şi un film. Documentar de aproape 30.000 de euro, despre cele cinci ediţii “Vrancea Eroică

Una din ediţiile trecute ale Vrancea Eroică

Filmul, plătit de Muzeul Vrancea, prin Consiliul Judeţean, este dedicat împlinirii a 130 de ani de la istoricele lupte de la Mărăşeşti, din Primul Război Mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pandemia de coronavirus a afectat serios industria spectacolelor din România. Din acest motiv, planurile au fost date peste cap şi în cazul celor care conduc destinele judeţului, cunoscută fiind apetenţa acestora pentru spectacolele scumpe, plătite din bani publici.

Unul dintre aceste evenimente era chiar "Vrancea Eroică", unde în anii din urmă au fost programate, exact în preajma zilei de 6 august, când a debutat marea bătălie de pe câmpul de luptă de la Mărăşeşti, ample spectacole cu artişti aduşi din toate colţurile ţării.

Cum nu se mai poate acest lucru şi în 2020, autorităţile au considerat că evenimentul dedicat împlinirii a 103 ani de la istoricele bătălii trebuie marcat printr-un film documentar.

În acest sens, Consiliul Judeţean a finaţat Muzeul Vrancei, instituţiei din subordine, cu 132.200 de lei, pentru realizarea documentarului „Vrancea Eroica – 5 ani de colecţie” .

Practic, o compilaţie a ediţiilor trecute, cinci la număr, documentarul urmând a fi realizat de firma SC Eurostar Artist SRL, care a avut cea mai bună ofertă, potrivit organizatorilor.

Documentarul ar urma să aibă 50 de minute, şi colajuri de montaje de un minut, pentru promovare online.

Vă mai recomandăm:

Autorităţile din Vrancea cheltuiesc 550.000 de euro pentru spectacole de omagiere a eroilor din Primul Război Mondial. Ce artişti au fost invitaţi

Banii neutilizaţi de la Centenarul Vrancea Eroică nu se mai întorc la bugetul statului, ci rămân la dispoziţia Consiliului Judeţean


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările