A murit cel mai în vârstă scriitor vrâncean, discipol al lui Lucian Blaga

A murit cel mai în vârstă scriitor vrâncean, discipol al lui Lucian Blaga

Ionel Brandabur

Romancierul şi publicistul Ionel Bandrabur, inclus în anul 2004 în Dicţionarul general al literaturii române, publicat de Academia Română, a murit miercuri, cu doar trei luni înainte de a împlini vârsta de 94 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Absolvent al Facultăţii de Litere şi Filozofie din cadrul Universităţii Cluj-Napoca şi discipol al marelui Lucian Blaga, Ionel Bandrabur a reprezentat cu cinste oraşul Panciu, în care a muncit, a trăit şi a scris până în ultima clipă a vieţii sale.

„Fântâna iadului", „Fiul primarului", „Hoinăreala", „Un student de altădată", „Hanu Trăsnit" sunt doar câteva din romanele care au contribuit la includerea lui Ionel Bandrabur în „Dicţionarul general al literaturii romane", publicat de Academia Română.

"Dispariţia lui Ionel Bandrabur lasă un gol imens în inimile noastre! În numele tuturor păncenilor pe care i-a iubit şi i-a respectat, doresc să-i mulţumesc marelui scriitor pentru curăţenia sufletească, generozitatea, nobleţea, precum şi pentru întreaga sa activitate pusă în slujba culturii româneşti!
Drum lin spre Lumină! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!", a precizat Iulian Nica, primarul oraşului Panciu

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările