Slime, pasiunea copiilor şi în 2019. Ce trebuie să ştie părinţii despre prepararea jucăriei: avertismentul farmaciştilor

Slime, pasiunea copiilor şi în 2019. Ce trebuie să ştie părinţii despre prepararea jucăriei: avertismentul farmaciştilor

Slime-ul, jucăria pe care copiii adoră să o prepare singuri, acasă, poate reprezenta un adevărat pericol. Specialiştii consideră că ingredientele folosite sunt extrem de toxice şi, nesupravegheaţi, micuţii ar putea suferi arsuri grave.

Ştiri pe aceeaşi temă

Slime-urile sunt în continuare adorate de mii de copii, iar pentru ei cea mai mare satisfacţie este că-şi pot confecţiona singuri jucăriile. Mai mulţi farmacişti din Craiova au declarat că în ultimul an au vândut cantităţi impresionante de Borax, ingredientul care apare în aproape toate tutorialele ca fiind cel mai important în realizarea unui slime. 

„Borax-ul este un praf chimic şi se foloseşte inclusiv la prepararea detergentului sau săpunului. Dacă este folosit în cantitate mare, pielea copiilor se poate arde“, a declarat Emil Fuiorea, farmacist.

Părinţii sunt sfătuiţi să le explice copiilor ce pericol reprezintă plastilina gelatinoasă pe care ei o modelează. „Sfatul este ca părinţii să aibă mare grijă când cumpără ingredientele pentru prepararea acestei jucării. Trebuie să renunţe la acest Borax. Există o altă variantă mult mai sigură“, a mai spus farmacistul.
 
Reţeta propusă de acesta conţine: lipici lichid, glicerină boraxată, care nu este toxică, plus spumă de bărbierit. Dacă vor să aibă slime-uri şi mai atrăgătoare, copiii pot folosi colorant alimentar sau sclipici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: