FOTO VIDEO Copila de 14 ani care s-a sinucis de dorul mamei adoptive a scris „Mami, te iubesc!“ într-un bilet de adio

FOTO VIDEO Copila de 14 ani care s-a sinucis de dorul mamei adoptive a scris „Mami, te iubesc!“ într-un bilet de adio

Cristina a decis să îşi pună capăt zilelor când a aflat că nu se mai poate reîntoarce la familia care a crescut-o

O copilă de 14 ani şi-a pus capăt zilelor pentru că nu a fost lăsată să se întoarcă la familia care a crescut-o de la 7 luni. Asistenta maternală a spus că fetiţa a făcut o depresie severă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristina a fost luată de la asistenta maternală care o îngrijea de 11 ani pe motiv că mama adoptivă s-ar fi îmbolnăvit. Ba mai mult, angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj i-au spus că nu îndeplineşte nici condiţiile impuse de lege.

„Mi-au spus că masa din bucătărie este prea mică şi am fost nevoită să o schimb. În urma cu doi mi-au spus că nu am suficient spaţiu unde să o cresc pe Cristina. 11 de zile nu au văzut acest lucru? Fetiţa avea camera ei, iar eu am făcut tot posibilul să îi ofer absolut totul. Am cerut să o primesc în plasament fără bani, dar nici aşa nu au vrut. Îngerul meu s-a sinucis când a aflat că nu mai poate să se reîntoarcă acasă. Sistemul este de vină şi cer să se facă dreptate. Nu vreau să mai păţească şi alţi copii ce a păţit fetiţa mea”, a spus Aneta Toma, asistentul maternal.

VIDEO

„Mami, te iubesc!”

Cristina a lăsat un bilet de adio înainte să se spânzure de o ţeavă de gaze din spatele blocului unde locuia. Ce a scris fetiţa: „Mami, te iubesc!”.

VIDEO

Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj a declarat că asistentului maternal i-a fost retras atestatul pe motive medicale, iar astfel Cristina a trebuit să se reîntoarcă la centrul de plasament. „Au fost perioada în care copilul şi-a dorit să revină lângă asistentul maternal şi perioade în care nu şi-a dorit acest lucru. Deocamdată, nimeni nu a fost tras la răspundere, însă am demarat o anchetă în acest caz“, a spus Florin Stancu, directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj.

O asistentă medicală a reuscitat-o pe Cristina la faţa locului. Femeia a declarat cu lacrimi în ochi că nu este normal ce s-a întâmplat. „Asta este o crimă morală. Din nefericire aşa cum am auzit chicotelie fetelor aşa am auzit şi fata plângând că vrea la mama ei“, a povestit Alina Angheloiu.      

Mai puteţi citi:

VIDEO O copilă din Dolj s-a spânzurat, de supărare că a fost luată din familia „adoptivă” şi dusă la orfelinat: „Ne-a spus că se va spânzura, dar nu am crezut-o”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările