FOTO Preoţii bisericii „Sf. Ioan Botezătorul“ din Craiova le oferă enoriaşilor cu taxele plătite la zi acatiste bonus. Oamenii: „Asta este milogeală“

FOTO Preoţii bisericii „Sf. Ioan Botezătorul“ din Craiova le oferă enoriaşilor cu taxele plătite la zi acatiste bonus. Oamenii: „Asta este milogeală“

Preoţii le oferă enoriaşilor acatiste bonus dacă îşi plătesc taxele la zi

2000 de enoriaşi din parohia „Sf. Ioan Botezătorul” din Craiova s-au trezit şi anul acesta cu scrisori în cutia poştală în care au fost anunţaţi că dacă îşi plătesc taxa de 50 de lei, vor primi un acatist bonus. Reprezentanţii Mitropoliei au precizat că vor analiza situaţia şi vor lua măsuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preoţii bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din Craiova au găsit o modalitate pentru a-i stimula pe enoriaşi să plătească taxa anuală la biserică. De doi ani le trimit oamenilor scrisori în cutia poştală  în care îi anunţă că dacă îşi plătesc taxa de 50 de lei, vor primi un acatist bonus.

Oamenii sunt revoltaţi şi susţin că acest lucru este inadmisibil, iar nimeni nu îi poate obliga să facă astfel de plăţi.

„Asta e milogeală. Este părerea mea. Nu înţeleg rostul acestor scrisori şi nici nu o să plătesc contribuţia la biserică. Dacă vreau să  dau un acatist mă duc şi plătesc şi cu asta am rezolvat situaţia. Şi anul trecut am plătit astfel de scrisori“, a spus unul dintre enoriaşii bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din Craiova.

Sancţionaţi degeaba

Preoţii parohiei „Sf. Ioan Botezătorul” din Craiova susţin că acţiunea lor este cât se poate legală, însă anul trecut au fost sancţionaţi de Mitropolia Oltenia pentru că le-au trimis enoriaşilor scrisori în cutia poştală. „Nu am făcut-o de unii singuri şi fără niciun fel de aprobare. Părintele a spus că că totul e legal, totul e corect să mergem să trimitem aceste fluturaşe.Nu am forţat pe nimeni.  Ei ştiu“, a precizat Cristin Sperlea, preot biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Craiova.

Reprezentanţii Mitropoliei au precizat că vor analiza situaţia şi vor lua din nou măsuri.  „O să luăm măsurile în consecinţă. O să analizăm cazul şi şi o să-i punem în vedere să nu mai facă informarea asta pentru că este o hârtie dată de la sfântul sinod prin care nu se mai impună lucruri de genul ăsta“, a spus Ioniţă Apostolache, purtătorul de cuvânt din cadrul Mitropoliei Oltenia.

citeste totul despre: