VIDEO Gestul disperat al fermierilor din Dobrogea: „Vrem apă!“

VIDEO Gestul disperat al fermierilor din Dobrogea: „Vrem apă!“

Captură video

Un grup de producători agricoli din Dobrogea a folosit o metodă neobişnuită pentru a transmite un mesaj disperat oficialilor din Ministerul Agriculturii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fermierii dobrogeni au arat pe un câmp sterp un mesaj adresat autoritatilor: „Vrem apă!”. Vor să atragă atenţia că Dobrogea suferă din cauza secetei.

Fermierii cer Ministerului Agriculturii să reabiliteze sistemul de irigaţii din Dobrogea şi să declare judeţul Constanţa zonă calamitată, astfel încât agricultorii să îşi poată amâna plata ratelor către bănci.

„Timp de 3 ore, pe terenul dintre localităţile Comana şi Negru Vodă, din utilajele fermierilor noştri vom scrie mesajul VREM APĂ! Tragem un semnal de alarma disperat către autorităţi de a găsi soluţii, împreună cu fermierii, la seceta care afectează în mod special zona Dobrogei. La întâlnire vor participa, din partea Ministerului Agriculturii, secretarul de stat George Scarlat şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare. Grupul de Iniţiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea va fi reprezentat prin: Răzvan Filipescu, Theodor Ichim, Mihaela Lainer, Cornel Zamfir, Mircea Chipăilă, Mihai Ciobanu, Jean Marc Lacrouts, Sezai Curtali şi Dragoş Zainea“, a transmis Grupul de Iniţiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările