UPDATE Catastrofa aviatică de la Tuzla, cauzată de defecţiuni tehnice

Parchetul Militar Bucureşti a finalizat raportul privind accidentul aviatic de la Tuzla, din data de 5 iulie, în care 12 militari au murit arşi de vii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii au arătat că avionul, un AN2, cu 14 militari la bord s-a prăbuşit din cauza unor defecţiuni tehnice. Nimeni este considerat responsabil pentru nenorocire.

O lună de la fatidicul zbor nr. 6 de la Tuzla

Martorul tragediei de la Tuzla: „Îi auzeam cum urlă înăuntru"

„Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la moartea violentă a celor 12  militari, decedate în urma catastrofei aviatice de la Tuzla. Totodată, s-a dispus neînceperea urmăririi penale şi în ceea ce priveşte vătămarea corporală gravă şi vătămarea corporală a altor două victime ale accidentului aviatic“ au arătat procurorii în soluţia dată la dosar.

Tatăl maistrul militar Răzvan Rangheţ: “Am fost aviator toată viaţa şi ştiu AN-2-urile. Sigur a fost eroare umană”

EXCLUSIV Constanţa: Mesajul supravieţuitorului de la Tuzla pentru colegii săi

Concluziile lor sunt că nimeni nu se face vinovat de moartea celor 2 militari şi rănirea celor doi supravieţuitori. Varianta cu o greşeală de pilotaj este exclusă: procurorii arată clar că  accidentul s-a produs din cauza  unor defecţiuni tehnice, în speţă cedări de material, defecţiuni care nu puteau fi prevăzute.

Secretul supravieţuitorilor accidentului aviatic de la Tuzla

Şcoala de Aviaţie de la Boboc a pierdut patru profesionişti în frunte cu comandantul lor

Familile victimelor au declarat că nu au intrat încă în posesia soluţiei dată de procurori la dosar şi că nu au primit nici măcar rezultatele necropsiilor făcute de medici legişti aşa că nu ştiu dacă rudele lor au murit arse sau sufocate.

„Presupun că acum când au descoperit că fiul meu a murit nevinovat îşi vor ţine angajamentele şi îl vor avansa în grad post mortem", a declarat tatăl unuia dintre tinerii morţi în accidentul aviatic.

Cei 12 militari care au murit în tragedia aviatică de la Tuzla sunt: comandorul Nicolae Jianu, Locotenent Liviu Antim, maistrul militar clasa a II-a Catalin Radoi, fruntșul Cosmin Furtună, maistrului militar clasa a II-a Florin Claudiu Cișmașu, soldatul Cosmin Florescu, maistrul militar clasa a III-a Badut Papuc, fruntașul Marius Catalin Chioveanu, fruntașul Constantin Vladut Sarman, maistrul militar clasa I Razvan Rangheț, locotenent-comandorului Catalin Vicentiu Antoche, locotenentul Lavinia Guita.

Vom reveni cu amănunte!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările