Un copil riscă să moară sufocat de tumora ce îi acoperă fața. Pentru el se joacă la Mangalia Cupa Omeniei

Un copil riscă să moară sufocat de tumora ce îi acoperă fața. Pentru el se joacă la Mangalia Cupa Omeniei

Turneu de fotbal caritabil pentru Adelin

Oamenii din Mangalia se mobilizează pentru a ajuta un băiețel de numai patru ani și jumătate, bolnav de tumoră facială, care a trecut deja prin cinci operații și căruia medicii i-au recomandat să se trateze în afara țării.

Fundația Umanitară Doru Munteanu organizează, sâmbătă, 7 iunie, Turneul caritabil de fotbal pe plajă „Ajutați-l pe Adelin". Competiția Cupa Omeniei, care va avea loc pe plaja Luca din Mangalia, se va bucura de participarea echipelor pompierilor, jandarmilor, Șantierului Daewoo, Liceului Economic și a unor vedete locale.

În vârstă de patru ani și jumătate, Gabriel Adelin Pintilie suferă de o tumoră facială care impune o intervenție chirurgicală complexă, la ureche, ochi și gât. Copilul riscă să moară sufocat, din cauza acestei boli, iar intervenția salvatoare este programată la o clinică din Austria, în luna august.

După cinci intervenții chirurgicale succesive în România, medicii au propus tratarea micuțului pacient în afara țării. La sfârșitul lunii iunie, Adelin a fost în Austria, unde a fost examinat de specialiștii unei clinici private, aceștia stabilind pentru luna august programarea operației.

„Fondurile pe care le vom strânge la Turneul caritabil vor contribui la finanțarea acestei intervenții chirurgicale. Sperăm să ni se alăture cât mai mulți români sensibili la drama prin care trece Adelin. Conturile care le stau la dispoziție celor care vor să îl ajute pe copil sunt RO 92BRDE 140SV10697081400 pentru donații în euro și RO 88BRDE 140SV10697161400 pentru lei", a declarat Teodor Munteanu, președintele Fundației Doru Munteanu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările