Turiştii triplează numărul prezentărilor la Urgenţă de pe litoral. Cu ce probleme vin să ceară ajutorul medical

Turiştii triplează numărul prezentărilor la Urgenţă de pe litoral. Cu ce probleme vin să ceară ajutorul medical

Sursa arhivă

Numărul pacienţilor care vin la Urgenţă, în sudul litoralului, s-a triplat. La Mangalia, dacă într-o lună obişnuită vin cam 1.000 persoane, acum circa 3.000 oameni, majoritatea turişti, cer ajutor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În plin sezon estival se înregistrează o creştere a numărului de pacienţi care se prezintă în Compartimentul Primiri Urgenţe (CPU), din cadrul Spitalului municipal Mangalia. Astfel, la CPU, există câte 3.000 de prezentări/lună, în condiţiile în care în extrasezon numărul prezentărilor este de aproximativ 1.000/lună“, transmite Primăria Mangalia.

Cei care au nevoie de îngrijiri de specialitate sunt, în general, turiştii, care se află în vacanţă, pe litoral. Aceştia se prezintă cu dureri abdominale, vărsături, stări febrile, insolaţii sau răceli de sezon.

Cele mai frecvente simptomatologii ale pacienţilor care se prezintă la Urgenţă, pe durata verii, sunt cele legate de patologii ale tubului digestiv, arsuri solare, accidente de submersie, insolaţii sau înţepături de insecte, plăgi tăiate, etc.

„Deşi volumul de muncă este mai mare în aceste luni, angajaţii spitalului nostru acordă îngrijiri medicale tuturor pacienţilor care se adresează spitalului. Cei mai mulţi pacienţi sunt trataţi în regim de spitalizare de zi şi mai puţin în spitalizarea continuă. Linia de gardă în Compartimentul Urgenţe funcţionează non-stop, la capacitate maximă”, a precizat Alina Dan, managerul Spitalului Mangalia.

În această vară au fost rezervate 25 de paturi destinate patologiilor COVID-19.

În prezent, la unitatea medicală din Mangalia nu au mai fost diagnosticate persoane cu COVID-19, incidenţa îmbolnăvirilor fiind de câteva săptămâni, de 0,00%.

Pe aceeaşi temă: 


Spitalul Judeţean Constanţa, sufocat de turişti: peste 40.000 de pacienţi s-au prezentat la urgenţă în timpul sezonului estival 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările