Primarul de Năvodari, Nicolae Matei, a fost eliberat după 8 luni de arest preventiv

Primarul de Năvodari, Nicolae Matei, a fost eliberat după 8 luni de arest preventiv

Nicolae Matei a părăsit penitenciarul Rahova pentru prima dată după luna septembrie 2014

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei îşi vede familia şi oraşul pentru prima dată după 8 luni. Edilul a fost eliberat vineri seara din arest. Decizia luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este una definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae Matei a fost arestat pe 10 septembrie 2014. Edilul de la Năvodari a fost reţinut la vremea respectivă de către procurorii DNA pentru presupuse fapte de corupţie. Nu era prima dată când Matei ajungea la închisoare. Primarul avea deja 5 luni de arest preventiv în perioada noiembrie 2012 - Aprilie 2013 pentru aceleaşi fapte. 

Această ultimă reţinere a avut loc pe data de 29 august 2014, atunci când Nicolae Matei a fost trimis în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Constanţa alături de Isidor Gurgu, peroană anchetată în acelaţi dosar. 

Procurorii anticorupţie spuneau că primarul oraşului Năvodari a prejudiciat municipalitatea cu aproape 97 milioane lei. Suma rezulta din reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate în intravilanul oraşului, pe malul Mării Negre. Matei era acuzat că ar fi încălcat în acest fel reglementările acestor proceduri şi mai multe dispoziţii ale instanţelor. 

Totodată, Nicolae Matei e acuzat de procurori că a vândut la preţuri subevaluate mai multe terenuri în suprafaţa totală de peste 60 hectare. Prejudiciul calculat de procurori depăşeşte 1,8 milioane lei. 

Pe 10 septembrie 2014 Nicolae Matei a fost suspendat din funcţia de primar de către fostul prefect de Constanţa, Radu Volcinschi. Două luni şi jumătate mai târziu, edilul era trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi dare de mită. În aceleaşi dosare apăreau alte cinci persoane, printre care şi un judecător. 

După un total de 13 luni de arest preventiv, Matei a fost lăsat în libertate. Primarul de Năvodari este cercetat sub control judiciar. Conform legii el trebuie să se prezinte la postul de poliţie de care aparţine cu domiciliul în fiecare săptămână pentru a da cu subsemnatul. 

Paradoxal, în ziua eliberării sale din arest Nicolae Matei a fost demis din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Năvodari. Decizia a fost luată de către conducerea partidului şi are legătură cu faptul că Matei are probleme de natură penală, fapt care nu este tolerat de mai-marii social democraţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările