Preşedintele Asociaţiei Elevilor: „Statul îşi bate joc de elevii săraci. Nu vor mai putea merge la cursuri”

Preşedintele Asociaţiei Elevilor: „Statul îşi bate joc de elevii săraci. Nu vor mai putea merge la cursuri”

Sabina Spătariu, preşedinte AEC foto: FB Sabina Spătariu

Guvernul, spun elevii, intenţionează să dea o Ordonanţă de Urgenţă prin care se va elimina gratuitatea la transportul elevilor.

Vineri, 5 martie, reprezentanţii elevilor au protestat în faţa Ministerului Educaţiei. Printre ei a fost şi Sabina Spătariu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), cea mai activă asociaţie din România atunci când vine vorba de drepturile elevilor.

„A fost o zi de coşmar la Ministerul Educaţiei. Am văzut cum Sorin Cîmpeanu a afirmat fără nicio reţinere că va tăia transportul elevilor şi va condamna sute de mii de elevi la abandon şcolar”, spune Sabina.

Mai departe, preşedintele AEC descrie întâlnirea cu ministrul Educaţiei: „Cu aroganţă m-a întrebat dacă am pregătire juridică pentru a discuta despre problema transportului, de parcă nu aş fi stat împreună cu colegii mei ore întregi pentru a încerca să găsim soluţii şi să ne documentăm despre problema transportului. A fost doar o încercare de a ne intimida, dar fără rezultat. Vom acţiona pe toate căile posibile pentru a împiedica această ordonanţă.”

AEC arată că Guvernul vrea să dea o ordonanţă de urgenţă ca să scape de obligaţia legaţă, prevăzută în Legea nr.226/2020, care prevedere gratuitatea elevilor la toate tipurile de transport.

Legea nr.226/2020 de completare şi modificare a Legii educaţiei, adoptată în toamna anului trecut prevede gratuitatea la toate tipurile de transport pentru elevii, pe tot parcursul anului calendaristic.

Articolul 84, alin. (1) precizează: Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

„Vom acţiona pe toate căile posibile pentru a împiedica această ordonanţă a abandonului şcolar. Statul în momentele astea nu face altceva decât să îşi bată joc de elevii săraci care, după ce că au fost privaţi de educaţie pe timp de pandemie, de acum nu vor mai putea merge nici la cursurile fizice”, atrage atenţia AEC.

Citeşte şi:

Elevii din Constanţa protestează în faţa Guvernului faţă de decizia de a elimina transportul gratuit: „Facem orele în stradă“ VIDEO

Asociaţiile de elevi, despre o posibilă reluare a cursurilor: „Este o măsură riscantă. Doamna ministru trăieşte într-o realitate ştiută doar de ea”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările