Mândreţea judeţului, „ideală pentru showroom“. Integrata şi Fabrica de Pepsi de la Ovidiu, de vânzare

Mândreţea judeţului, „ideală pentru showroom“. Integrata şi Fabrica de Pepsi de la Ovidiu, de vânzare

Fabrica de Pepsi de la Ovidiu, scoasă la vânzare Foto Grup proprietăţi perfecte

Fabrici vestite pentru producţia lor, mii de oameni angajaţi care îşi întreţineau familiile şi produse care făceau faima României la export, aşa arăta industria Constanţei în anii comunismului. Acum, multe dintre ele nu mai sunt decât o afacere imobiliară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unele au fost salvate la privatizare de foştii directori, cum este cazul fabricii de pâine Dobrogea sau al celei de ulei Argus. Altele au fost vândute unor magnaţi care continuă activitatea obiectivului, cum este Şantierul Naval Constanţa, cumpărat de Gheorghe Bosînceanu.

Altele nu mai există demult, fiind cumpărate pentru a fi rase din temelii, cum este cazul Întreprinderii de lapte ICIL, pe al cărui loc este acum Kaufland. Iar altele au ajuns hale pustii, golite de utilaje, cum este cazul Fabricii de lână Integrata sau a Fabricii Munca, unde se făcea Pepsi, de la Ovidiu.

Integrata este scoasă la vânzare pentru un preţ de 3,5 milioane euro. Are un teren de 16.000 mp, dintre care construcţii - 10.500 mp cu triplă deschidere şi restul - curte.

„Construcţia este foarte solidă din fier beton, cu platformă betonată. Are toate utilităţile, acces facil din mai multe deschideri, necesită renovare la interior. Este ideal pentru showroom“, îl recomandă vânzătorii pe site-urile imobiliare.

Fabrica de lână Integrata din Constanţa, scoasă la vânzare Foto Grup proprietăţi perfecte

Fabrica de Pepsi de la Ovidiu este de vânzare pentru 1,5 milioane euro. Are 43.000 mp, dintre care suprafaţă construită cu hale de 9.600 mp. Are 20 garaje, spaţii de depozitare, utilităţi, centrala proprie. „Poate fi făcută producţie sau poate fi folosită ca spaţiu pentru birouri“, asigură vânzătorii.  

Tot de vânzare a fost în anii 2000 şi ICIL-ul, întreprinderea de lapte care producea toată gama de produse lactate - brânzeturi, îngheţată, unt etc. A fost distrusă până la temelii, fiind tratată strict ca pe o afacere imobiliară. Fabrica ocupa 17.200 metri pătraţi într-o zonă rezidenţială a Constanţei, aproape de Gară. Vândut pe nimic la privatizare, ICIL-ul a fost golit de utilaje, iar construcţia a fost lăsată în paragină pentru a fi distrusă, astfel că proprietatea a fost cumpărată de Kaufland pentru valoarea terenului. Cu o investiţie de 8 milioane euro, supermarketul dă de lucru acum la 200 angajaţi.

Vă mai recomandăm

FOTO ICIL-ul din Constanţa, soarta tristă a celui mai mare procesator de lapte

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările