Intrare liberă la Muzeul de Artă Populară, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

Intrare liberă la Muzeul de Artă Populară, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

Muzeul de Artă Populară din Constanţa foto: arhivă

Vizitatorii vor putea vizita şi două expoziţii temporare organizate în această perioadă la Muzeul de Artă Populară din Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, Muzeul de Artă Populară Constanţa poate fi vizitat gratuit vineri, 15 ianuarie, între orele 09.00-17.00.

Cu acest prilej a fost organizată expoziţia temporară „Satul copilăriei”, care reconstituie imaginea locurilor natale tradiţionale.

Expoziţia are ca punct de plecare câteva versuri din creaţia eminesciană („O, rămâi!”, „Sara pe deal”, „Revedere”) în care este evocată imaginea satului natal, Ipoteşti (judeţul Botoşani), precum şi câteva fragmente reprezentative din „Amintiri din copilărie”, în care Ion Creangă, bunul său prieten, a scris despre locul ivirii sale pe lume, Humuleşti (judeţul Neamţ).

Fotografiile alb-negru cu valoare de document, precum şi fragmentele din creaţia celor doi mari clasici ai literaturii române, alături de inventarul etnografic ales redau „Satul copilăriei” de altădată

De asemenea, poate fi văzută şi expoziţia temporară „Gospodăria tradiţională din Dobrogea”.

Acestea se adaugă expoziţiei permanente a muzeului organizată pe genuri ale creaţiei (ceramică, lemn, metal, icoane pe sticlă, icoane pe lemn, scoarţe, textile, port popular, podoabe), etalate pe provincii istorice româneşti: Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Banat.

Citeşte şi:

O navă de 180.702 DWT, cu o lungime de 292 metri, a ajuns în Portul Constanţa FOTO

În judeţul Constanţa au fost amenajate 18 centre de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările