Chibrituri contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră. Valoarea lor depăşeşte 640.000 de lei

Chibrituri contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră. Valoarea lor depăşeşte 640.000 de lei

FOTO. Garda de Coastă

Valoarea cutiilor cu chibrituri contrafăcute depăşeşte 640.000 de lei. Poliţiştii de frontieră au ridicat produsele în vederea continuării cercetărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal, în urmă cu câteva săptămâni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetăţean iranian, în urma descoperirii, împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din Pakistan, a unor cutii cu chibrituri în valoare de peste 641.500 lei.

Produsele erau destinate unei societăţi comerciale cu sediul în judeţil Ilfov.

„În urma controlului, au fost descoperite 2.753.000 cutii chibrituri, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute”, spun poliţiştii de frontieră.

Oamenii legii au extins cercetările şi, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 19.03.2019, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.  

De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean iranian, în vârstă de 34 de ani.

„Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 641.550 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Pe aceeaşi temă:

A patra zi de căutări pe mare a celor trei pescari dispăruţi

Cine sunt pescarii căutaţi pe mare. Unul dintre ei este patron de cherhana

Femeie ascunsă în cabina unui autocamion. Ca să treacă fraudulos frontiera, şoferul a vrut să-i mituiască pe vameşi 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările