Asociaţia Elevilor: „Elevii, părinţii şi profesorii dau competenţele în montarea testelor de salivă, care au venit dezasamblate“

Asociaţia Elevilor: „Elevii, părinţii şi profesorii dau competenţele în montarea testelor de salivă, care au venit dezasamblate“

Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov(AEBI) doresc să tragă un semnal de alarmă referitor la testele de salivă ajunse în şcoli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu întârziere, testele au ajuns într-un final în şcoli, dar cu un mare dezavantaj: sunt dezasamblate. Din această problemă uriaşă derivă cel puţin două la fel de mari: sterilitatea testelor şi modalitatea de asamblare. 
 
„Având în vedere modul în care acestea au ajuns la şcoli, zeci de piese în câteva pungi, cât de igienice pot fi aceste teste şi cine le garantează acurateţea, după ce acestea au fost puse cap la cap, scoase din pungă şi mânuite de alte persoane decât cele care urmează să fie testate? Cine va asambla aceste teste şi cum? Având în vedere că pedagogii din mediul preuniversitar nu sunt cadre medicale, iar multe dintre şcolile din România nu beneficiază de o asistentă medicală, cine se va ocupa de montarea acestor teste?“, se întreabă reprezentanţii elevilor.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările