Alte două localităţi din judeţul Constanţa au rata de infectare ridicată cu noul coronavirus. Ce măsuri vor fi luate

Alte două localităţi din judeţul Constanţa au rata de infectare ridicată cu noul coronavirus. Ce măsuri vor fi luate

Pandemie FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Localităţile Valu lui Traian şi Techirghiol au trecut peste indicele de 1.5/1.000 locuitori, anunţă Prefectura Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma depăşirii ratei incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19, în ultimele 14 zile, de 1.5/1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăriile Valu lui Traian şi Techirghiol să întreprindă demersuri pentru respectarea, pe teritoriul localităţilor, a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform hotărârii nr. 41 a CJSU Constanţa, Art.4.1 şi Art.4.3. 
 
Măsurile prevăzute în anexele hotărârii (purtarea măştii de protecţie în spaţii aglomerate, restaurante şi cafenele cu activitate redusă la 30% din capacitate, şamd.) sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate.
 
Din datele colectate de DSP Constanţa în ultimele 14 zile, localitatea Valu lui Traian a atins o rată de incidenţă de 1.58, ca urmare a infectării unui total de 27 persoane, dintr-o populaţie de 17.135 de oameni. În ceea ce priveşte localitatea Techirghiol, aceasta a atins o rată de incidenţă de 1.62, ca urmare a infectării unui total de 14 persoane, dintr-o populaţie de 8.632 de oameni.
 
În urma noilor date avizate de ISJ Constanţa şi DSP Constanţa, prin CJSU Constanţa a fost votată modificarea scenariilor de funcţionare în 17 unităţi de învăţământ, după cum urmează: Patru unităţi de învăţământ vor trece în scenariul 3. Este vorba despre Liceul Teoretic Negru Vodă (până pe 6 noiembrie, pentru o clasă I, un cadru didactic confirmat), Şcoala Gimnazială „George Enescu” Năvodari (până pe 6 noiembrie, pentru o clasă pregătitoare, un elev confirmat), Liceul Teoretic Băneasa (până pe 8 noiembrie, pentru o clasă I, o clasă a VIII-a, o clasă a X-a şi o clasă a XII-a, un cadru didactic confirmat), Şcoala Gimnazială nr. 1 Eforie Nord (până pe 8 noiembrie, un cadru didactic, un contabil şi un elev confirmaţi).
 
Din scenariul 3, în scenariul 2, vor trece următoarele unităţi de învăţământ, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Grădiniţa cu Program Prelungit „Little Kids” Constanţa, Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” Constanţa şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă.
 
Ca urmare a scăderii ratei de incidenţă cumulată în localitatea Cerchezu, patru unităţi de învăţământ vor trece din scenariul 2 în scenariul 1. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Marin Voinea” Cerchezu, Grădiniţa cu Program Normal Cerchezu, Grădiniţa cu Program Normal Viroaga şi Şcoala Primară nr. 1 Viroaga.
 
Nu în ultimul rând, şase unităţi de învăţământ vor trece din scenariul 2 în scenariul 1, după ce au reuşit să asigure condiţiile pentru cursuri „faţă în faţă”: Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” 23 August, Grădiniţa cu Program Normal Dulceşti, Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” Dulceşti, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Moşneni, Grădiniţa cu Program Normal Moşneni şi Grădiniţa cu Program Normal 23 August.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările