Alegeri locale 2020. Incidente la urne: şi-a achitat o datorie de 15 lei, în secţia de votare, iar acum are dosar penal

Alegeri locale 2020. Incidente la urne: şi-a achitat o datorie de 15 lei, în secţia de votare, iar acum are dosar penal

Bani - arhiva Adevărul

Un membru al comisiei dintr-o secţie de votare este acum cercetat de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a produs la o secţie de votare din oraşul Cernavodă, judeţul Constanţa. 

„Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că un membru al comisiei din secţia de votare nr. 275 ar fi oferit o suma de bani unei persoane care şi-a exercitat dreptul de vot.

În urma audierilor s-a stabilit faptul că membrul comisiei în cauză ar fi datorat 15 lei unei persoane, cu care s-ar fi întâlnit accidental în incinta secţiei de votare, moment în care i-ar fi înmânat suma de bani respectivă”, transmite IPJ.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Tot în judeţul Constanţa, două persoane au fost depistate că şi-au fotografiat buletinul de vot. Fiecare a fost amendată cu câte 600 de lei.

Şi poliţiştii din Tuzla au fost sesizaţi cu privire la faptul că în proximitatea secţiei de votare nr. 549, o femeie ar fi îndemnat alte două persoane să voteze un anumit candidat la primărie.

„Persoana în cauză a fost identificată şi sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.400 de lei, conform Legii 115 /2015”, transmite IPJ Constanţa.

Astăzi, în jurul orei 12.10, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că un bărbat, care ar fi purtat un tricou cu însemnul unui partid, ar fi oferit votanţilor sume de bani.

În timpul efectuării verificărilor celor semnalate, poliţiştii au identificat femeia în cauză (membră a unui partid), care ar fi continuat propaganda electorală prin afişarea unor mesaje de susţinere a unui candidat, precum şi indicarea poziţiei de pe buletinul de vot.  

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1400 de lei, conform Legii 115/2015.

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat ar fi fotografiat buletinul de vot în timpul exercitării votului la secţia 227. Poliţiştii l-au sancţionat pe acesta cu amendă în valoare de 600 de lei, conform Legii 115/2015.
 
Astăzi, în jurul orei 14.10, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Rurală Cogealac au fost sesizaţi cu privire la faptul că un candidat la alegerile locale ar fi oferit votanţilor cumpărături în valoare de 200 de lei, în schimbul acordării votului de către aceştia. 
 
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt.
 
Astăzi, în jurul orei 16.30, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Medgidia au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat ar fi continuat propaganda electorală, prin distribuirea pe reţelele de socializare a unui buletin de vot al unui partid, sfătuind astfel alegătorii să voteze un anumit candidat. 
 
 Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.400 de lei, conform Legii 115/2015.
 
Astăzi, în jurul orei 16.40, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Murfatlar au fost sesizaţi despre faptul că o femeie ar fi fotografiat buletinul de vot în timp ce se afla în interiorul cabinei de la secţia 305 din oraşul Murfatlar. 
 
Femeia în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 700 de lei, conform Legii 115/2015.
 
Astăzi, în jurul orei 19.00, poliţişti din cadrul Secţiei 2 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în dreptul şcolii nr. 36, s-ar fi format o aglomerare de persoane care aşteaptă să intre la vot, fără a se respecta regulile de distanţare socială.
 
Poliţiştii au identificat persoanele în cauză, care ar fi încercat să intre în secţia de votare fără a respecta rândul şi normele de distanţare socială.
 
În cauză au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020, în valoare de 9.000 de lei, fiind restabilită ordinea publică.

Citeşte şi:

Alegeri locale 2020. VIDEO Vergil Chiţac, candidat PNL la Primăria Constanţei: „Lupta se dă în doi şi vă îndemn să votaţi ca atare!“

Alegeri locale 2020. VIDEO Stelian Ion, candidat USR PLUS la Primăria Constanţei: „Simt că astăzi ne recuperăm oraşul, demnitatea“

Alegeri locale 2020. VIDEO Caravană electorală PMP ilegală, depistată în trafic. Ce amendă au luat şoferii de la partid

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările