Adăpost secret pentru femeile abuzate, deschis la Constanţa. Cât timp pot locui aici, pe cheltuiala Statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Constanţa a fost deschisă Locuinţa Protejată pentru victimele violenţei domestice, o casă cu 6 locuri amenajată prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Situarea sa este secretă tocmai pentru a oferi siguranţă femeilor şi copiilor abuzaţi în familie.

La Constanţa a fost deschisă miercuri, 4 martie, Locuinţa Protejată pentru victimele violenţei domestice.

Casa cu 6 locuri a fost amenajată de Consiliul Judeţean, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Locul este secret tocmai pentru a oferi siguranţă femeilor şi copiilor abuzaţi în familie.

Perioada în care pot sta aici persoanele vulnerabile este de maximum 1 an, timp în care ei îşi pot croi o nouă viaţă, departe de abuzatori. 

GALERIE FOTO DIN LOCUINŢĂ

Locuinţa are personal de specialitate: un coordonator care este şi responsabilul de servicii sociale, un psiholog, un consilier vocaţional, personal de specialitate ce face parte din echipa de implementare a proiectului, şi de cinci lucrători sociali/infirmieri (personal de specialitate ce oferă îngrijire şi asistenţă).

Locuinţa Protejată deschisă miercuri, 4 martie, face parte din Complexul de servicii pentru sprijinirea victimelor violenţei domestice, fiind parte a Proiectului „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă”, din Programul naţional de sprijin pentru victimele violenţei domestice. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020 - „VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAŢĂ ÎN SIGURANŢĂ”- POCU: 465/4/4/128038, fiind implementat de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Complexul are în componenţă un compartiment de consiliere pentru victimele violenţei domestice cu grup de suport şi un cabinet de consiliere vocaţională. Valoarea întregului proiect se ridică la suma de 1.137.174,76 lei, contribuţia Consiliului Judeţean Constanţa fiind de 22.743,50 de lei. 

Pe aceeaşi temă: 

Un fost actor şi-a atacat soţia în faţa bisericii după ce a încălcat trei ordine de protecţie. „În ultimii ani, l-am văzut mult prea apropiat de lumea lui Bachus“

ANALIZĂ Cum ajung românii să-şi agreseze partenerele. „O cultură a violenţei, în care femeia este bătută chiar dacă nu a făcut nimic, că ştie ea de ce”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite