Îngrăşăminte chimice şi motorină, depozitate ilegal în Portul Medgidia

Îngrăşăminte chimice şi motorină, depozitate ilegal în Portul Medgidia

Îngrăşăminte chimice depozitate ilegal în Portul Medgidia foto: Garda de Mediu Constanţa

Portul Medgidia a fost verificat de comisarii Gărzii de Mediu Constanţa. La controale au participat şi reprezentanţi ai Poliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Verificările din Portul Medgidia se înscriu în planul de acţiune ,,Clean Waters 2020” al Gărzii de Mediu.

Comisarii au efectuat controale la trei societăţi comerciale. „S-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 30.000 lei pentru desfăşurarea activităţii de depozitare îngrăşăminte chimice şi motorinã fără autorizaţie de mediu şi sancţiunea complementară de suspendare a acestei activităţi pana la întrarea în legalitate”, transmite Garda de Mediu Constanţa.

Luna trecută, comisarii de mediu din judeţ au realizat un număr de 89 acţiuni de inspecţie şi control, din care 35 controale planificate şi 54 controale neplanificate.

În urma controalelor efectuate, comisarii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 215.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 104/2011 privind protecţia aerului, Legii 278/2013 privind emisiile industriale, Legii 212/2015 privind gestionarea vehiculelor scoase din uz.

„Controalele planificate s-au efectuat la societăţi care desfăşoară activităţi cu impact asupra mediului. De asemenea, s-au efectuat controale planificate tematice pentru verificarea respectării Regulamentului REACH privind substanţele chimice, iar împreună cu reprezentanţii ISU Dobrogea s-au efectuat verificări la două amplasamente incluse în inventarul SEVESO, pentru prevenirea accidentelor majore în care sunt implicate substanţe periculoase”, spun reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa.
 

Citeşte şi:

Ce s-a ales din Portul Tomis, locul de unde Jean Constantin pleca pe mare cu ambarcaţiunea Caliopi

Şantierul Damen a predat Marinei Militare din Pakistan o a doua corvetă 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările