Teroare la o şcoală din Cluj-Napoca: „În fiecare zi copiii de acolo se bat ca chiorii şi nimeni nu ia vreo măsură!”

Teroare la o şcoală din Cluj-Napoca: „În fiecare zi copiii de acolo se bat ca chiorii şi nimeni nu ia vreo măsură!”

Bătăile în şcoala clujeană ar fi la ordinea zilei, spune mama victimei. FOTO: Arhivă

O fetiţă de 11 ani din Cluj-Napoca a fost agresată de doi colegi chiar în sala de clasă. Paznicul şcolii i-a spus mamei că nu a putut interveni de frica părinţilor celor doi elevi, care l-a ameninţat că vin şi-l bat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Delia Moldovan, cadru medical la o clinică de pediatrie din Cluj-Napoca, este îngrozită de calvarul pe care îl trăieşte la şcoală feţiţa sa Alexia, 11 ani, aflată în clasa a VI-a. Copila ar fi fost agresată de doi colegi de la Şcoala Gimnazială Traian Dârjan, chiar în incinta unităţii de învăţământ, informează Bună Ziua Cluj.

„La această unitate de învăţământ sunt câţiva copii, romi, cu tulburări grave de comportament, care intră în clasele vecine şi-şi bat colegii cu sălbăticie. Eu nu pot rămâne impasibilă la aceste manifestări, fiindcă aceştia pot să persevereze şi într-o zi îmi vor nenoroci fata – sau şi mai rău - iar Alexia, se pare e o victimă de serviciu! E vorba, în special, de doi băieţi dintr-o clasă paralelă, care şi în urmă cu două săptămâni i-au învineţit un picior şi i-au distrus telefonul. Iar azi dimineaţă, aceiaşi băieţi au pătruns în clasa Alexiei şi, înarmaţi cu ghiozdane, au început să-i lovească, la întâmplare, pe copii. Astfel că Alexia a ajuns să le fie din nou victimă, alegându-se de data asta cu julituri la o mână, după ce s-a apărat de ei!”, a declarat mama pentru sursa citată. 


De ce nu a intervenit paznicul 

 
Femeia a mai povestit: „Imediat după ce a încasat ultima bătaie, fetiţa m-a sunat, iar eu am venit repede la şcoală. A apărut şi poliţia la faţa locului, dar şi directoarea şi paznicul şcolii. Acesta mi-a spus că a văzut cum se îmbrâncesc elevii, dar n-a putut interveni, de frica părinţilor romilor - care l-au tot ameninţat că vin şi-l bat, în caz că face ordine. Mai departe, pentru că fetiţa avea dureri serioase, am chemat SMURD-ul şi ne-am deplasat împreună la UPU copii şi, acum, iată-ne aici. Din păcate n-am ştiut că trebuie să luăm cu noi certificatul de naştere al fetiţei, dar mâine soţul o să rezolve situaţia şi, negreşit, Alexia o să fie consultată!”. Familia Alexiei a făcut plângere la Poliţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările