Percheziţii DNA la preşedintele Camerei de Comerţ Cluj. Ştefan Dimitriu:"Am fost chemat la audieri legat de o lucrare cu fonduri europene"

Percheziţii DNA la preşedintele Camerei de Comerţ Cluj. Ştefan Dimitriu:

Ştefan Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj (între primarul Emil Boc şi directorul Aeroportului, David Ciceo). FOTO: Adevărul

DNA Alba efectuează 11 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Cluj şi Braşov, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Unul dintre cei vizaţi este preşedintel Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, Ştefan Dimitriu.

Update 13.15 

Ştefan Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, a susţinut pentru „Adevărul” că a fost chemat la audieri la DNA Alba. „Este un dosar legat de fraude cu fonduri europene în care este implicată şi firma SC Napoca Construcţii pe care am condus-o până în 2013. Este vorba despre o lucrare de infrastructură derulată în localitatea Luncani”, a susţinut Dimitriu. El a precizat că lucrarea s-a derulat după ce şi-a dat demisia de la companie. „La Camera de Comerţ nu au fost percheziţii. Au fost doar la firmă”, a mai spus el.  

 
Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene şi a unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada 2011-2014, se arată pe siteul instituţiei.  În cursul zilei de 02 martie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele: Prahova, Cluj şi Braşov, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. 
 
E vizată Camera de Comerţ Cluj?
 
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. Dn primele informaţii procurorii DNA au descins la locuinţa preşedintelui CCI Cluj, un apartament de patru camere situat în cartierul Gheorgheni, din Cluj Napoca dar şi la fostul birou de la societatea Napoca Construcţii, a cărui preşedinte al Consiliul de Administraţie a fost până de în luna ianuarie 2015, scrie evz.ro. Oficial, acţionarul majoritar al SC Napoca SA a anunţat revocarea din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, la Adunarea Generală a Acţionarilor care a avut loc în februarie 2015. A doua zi după ce a aflat de această intenţie, Dimitriu şi-a anunţat demisia. Biroul acestuia de la societatea Napoca, care nu a fost eliberat, a fost sigilat de procurorii DNA. Numele societăţii Napoca Construcţii apare într-un alt dosar de corupţie care vizează construirea fără autorizaţie şi fără licitaţie a unei platforme betonate care este folosită pentru parcarea avioanelor, în incinta Aeroportului Internaţional Cluj Napoca. Lucrarea stă la baza dosarului în urma căruia fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, dar şi proprietarul SC Napoca, Ioan Bene, sunt la puşcărie.
O angajată a Camerei de Comerţ Cluj a declarat pentru "Adevărul" că nu s-au făcut percheziţii în birourile instituţiei. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările