Nicolae Manolescu va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB Cluj-Napoca

Nicolae
Manolescu va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB Cluj-Napoca

Nicolae Manolescu FOTO: Adevărul

Universitatea Babeş-Bolyai va acorda vineri, 14 decembrie,  la ora 11.00, în cadrul unei ceremonii, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului dr. Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România.

Ştiri pe aceeaşi temă


Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa va avea loc în Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai (str. M. Kogălniceanu nr. 1, et 2).

Doctor honoris causa (doctor datorită meritelor), prescurtat dr.h.c., este un titlu onorific, acordat unor persoane eminente de către o universitate, o instituţie de înalte studii sau de o organizaţie care le grupează pe cele două. Acest titlu se acordă în special persoanelor care s-au distins în anumite domenii profesionale, sociale sau politice.
Honoris causa este o locuţiune în latină care înseamnă „datorită meritelor” şi se referă atât la meritele profesionale, cât şi la buna reputaţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările