Emil Boc la începerea anului şcolar: „Investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume întrucât este lipsită de grija falimentului!”

Emil Boc la începerea anului şcolar: „Investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume întrucât este lipsită de grija falimentului!”

Emil Boc a fost prezent la ceremonia de îcepere a anului şcolar. FOTO: Primăria Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a susţinut în mesajul ocazionat de începerea anului şcolar că 20% din impozitele şi taxele locale sunt investite în educaţie: infrastructură educaţională, burse şcolare, transport gratuit, echipamente educaţionale moderne.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Redăm mai jos mesajul primarului: 
 
„Dragi elevi, profesori şi părinţi,
 
În fiecare an, venirea toamnei înseamnă deschiderea noului an şcolar, iar emoţiile pun stăpânire pe noi, fie că suntem elevi, părinţi sau profesori.
 
Începerea anului şcolar aduce speranţe mai mari şi emoţii atât pentru copiii care păşesc timid, pentru prima dată într-o sală de clasă, cu abecedarul în mână, cât şi pentru elevii care revin la şcoală după vacanţă.
 
Dragi elevi, am subliniat de multe ori importanţa educaţiei în perfecţionarea personalităţii umane, în dezvoltarea unei comunităţi, ca premisă a integrării în conceptul superior al învăţământului european. Educaţia este baza pe care o veţi utiliza în viitoarele profesii sau vocaţii pe care le veţi urma.
 
După cum am mai afirmat, investiţia în educaţie este cea mai sigură şi profitabilă investiţie, deoarece nu presupune riscul falimentului. Primăria şi Consiliul local s-au implicat fără rezerve în susţinerea sectorului educaţional din municipiul Cluj-Napoca. În ultimii patru ani, un sfert din taxele şi impozitele locale plătite de clujeni a fost investit în educaţia copiilor şi a tinerilor.
 
Municipalitatea clujeană a finanţat lucrări de reparaţii şi întreţinere a unităţilor din învăţământul preuniversitar în sumă de 8.730.516 lei. De asemenea, s-a continuat procesul depunerii de proiecte în vederea accesării de fonduri europene, în valoare de peste 20 de milioane de euro, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.
 
Primăria municipiului Cluj-Napoca a continuat acordarea de burse pentru toţi elevii cu medii de peste 8,50 şi nota 10 la purtare. Astfel, în anul trecut şcolar, s-a acordat un număr de peste 24.000 burse. Totodată, s-a emis un număr de aproximativ 294.000 abonamente gratuite pentru elevi pe mijloacele de transport în comun şi o reducere de 50% pe a treia linie.
 
În această zi festivă, vă urez tuturor un an şcolar încununat de succes, la finalul căruia să fiţi răsplătiţi cu rezultate excepţionale şi să aveţi satisfacţia împlinirii şi perfecţionării personale, la cele mai înalte standarde, ca premisă a unei educaţii integrate şi utile cerinţelor comunităţii.”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: