Economie la cheltuielile de întreţinere: case din „bolţari ecologici”

Economie la cheltuielile de întreţinere: case din „bolţari ecologici”

O casă de 130 de mp construită cu bolţari din spumă poliuretanică costă aproximativ 30.000 de euro

Alternativa construirii unei case "pasive", creată din "bolţari ecologici" din spumă poliuretanică, este prezentată în cadrul Târgului "Eco Logica", cel mai mare târg de energie regenerabilă şi construcţii ecologice din Transilvania. Evenimentul a debutat azi, în parcarea Cora Hipermarket.

Ştiri pe aceeaşi temă

Laurenţiu Breaz din Aiud a descoperit un material „verde“ de construcţie, realizat din spumă poliuretanică care prezintă o conductibilitate termică cu 60% mai mică decât cea a polistirenului. Inovaţia este prezentată la  Târgul"Eco Logica", cel mai mare târg de energie regenerabilă şi construcţii ecologice din Transilvania.

Astfel, casele construite din bolţarii "eco" inventaţi de Laurenţiu Breaz au un necesar de energie termică de maximum 15kWh/m2 anual, sprea deosebire de 200-400kWh/m2 anual pentru o clădire obişnuuită.

"Gradul de izolare este de 20 de ori mai mare comparativ cu orice fel de clădire. Costurile de construcţie nu sunt mai ieftine decât cele la o casă obişnuită, însă îţi poţi amortiza investiţia în circa 20 de ani. Durata de viaţa pentru o astfel de casă, în condiţii dure, este de circa 80 de ani", a explicat Florin Florea, directorul comercial al S.C. Folex S.R.L., cea care construieşte casele "pasive".

Potrivit lui Florea, costurile de construcţie ale unei case pasive de 130 de mp ajung la aproximativ 30.000 de euro, durata de execuţie a construcţiei fiind de maxim un an.

Târgul "Eco Logica" se desfăşoară la Cluj în perioada 12 - 15 mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările