Dosar penal pe numele îngrijitoarei care a bătut o elevă la internatul Liceului pentru deficienţi de auz din Cluj

Dosar penal pe numele îngrijitoarei care a bătut o elevă la internatul Liceului pentru deficienţi de auz din Cluj

Imagine de la incidentul din internatul liceului. FOTO: Captură Ziar de Cluj

Poliţiştii clujeni au deschis, luni, un dosar penal de purtare abuzivă în cazul incidentului petrecut la internatul Liceul pentru deficienţi de auz din Cluj-Napoca. O îngrijitoare  care îi supraveghea pe copii pe timpul nopţii a bătut, duminică seara, o elevă, apoi a ameninţat-o cu moartea.

Ştiri pe aceeaşi temă

După e filmarea incidentului a ajuns în presă, Poliţia şi conducerea şcolii au demarat anchete.   
„La nivelul unităţii de învăţământ s-a înfiinţat o comisie de verificare a celor semnalate şi constatate. Acum ancheta este în desfăşurare şi nu cunoaştem alte detalii”, a precizat pentru „Adevărul” Amalia Gurzău, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.
De asemenea, îngrijitoarea de noapte a fost mutată pe altă funcţie, a mai precizat Gurzău.
Poliţia Cluj s-a autosesizat şi luni dimineaţa agenţii s-au deplasat la liceu. „Colegii au întocmit dosar penal de purtare abuzivă, având în vedere că femeia are calitatea de  îngrijitor în cadrul liceului”, a afirmat Traian Morar, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj. 
 

Ce spune Legea: închisoare sau amendă

 
 
Art. 296 din Codul Penal sancţionează „Purtarea abuzivă” astfel: 
 
(1) Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
 
(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.
 
 
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările