Psiholog clujean despre scandalul de la Liceul pentru deficienţi de auz: „e greu să gestionezi adolescenţi învăţaţi să nu mai respecte nimic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Culda. FOTO: Arhivă personală
Gabriela Culda. FOTO: Arhivă personală

Psihologul clujean Gabriela Culda susţine că în ultima vreme sunt tot mai multe incidente violente în cadrul şcolilor. Una dintre cauze este, conform specialistei, lipsa de investiţii în formarea profesorilor care trebuie să gestioneze „elevi învăţaţi să nu mai respecte nimic”.

„Apar la ştiri tot mai multe situaţii in care profesorii, educatorii, pedagogii se comporta violent cu elevii. Cred ca problema este una complexa. Pe de o parte este greutatea de a gestiona nişte copii/adolescenţi învătaţi sa nu mai respecte nimic si sa nu mai aibă nicio obligaţie. Nu este usor. Pe de alta parte, neinvestind in formarea profesorilor, nu investim in formarea noastra ca societate. In final ajungem la situaţii in care cei ce ar trebui sa-i înveţe conduite sociale, sunt primii care încalca regulile ce le predau.”, a scris Culda pe pagina ei de Facebook. 

Dosar penal pentru purtare abuzivă pentru îngrijitoarea care a bătut o elevă la Cluj

Poliţiştii clujeni au deschis, luni, un dosar penal de purtare abuzivă în cazul incidentului petrecut la internatul Liceul pentru deficienţi de auz din Cluj-Napoca. O îngrijitoare  care îi supraveghea pe copii pe timpul nopţii a bătut, duminică seara, o elevă, apoi a ameninţat-o cu moartea. „La nivelul unităţii de învăţământ s-a înfiinţat o comisie de verificare a celor semnalate şi constatate. Acum ancheta este în desfăşurare şi cunoaştem alte detalii”, a precizat pentru „Adevărul” Amalia Gurzău, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. De asemenea, îngrijitoarea de noapte a fost mutată pe altă funcţie, a mai precizat Gurzău. Poliţia Cluj s-a autosesizat şi luni dimineaţa agenţii s-au deplasat la liceu. „Colegii au întocmit dosar penal de purtare abuzivă, având în vedere că femeia are calitatea de  îngrijitor în cadrul liceului”, a afirmat Traian Graur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj. 

Citeşte şi

Dosar penal pe numele îngrijitoarei care a bătut o elevă la internatul Liceului pentru deficienţi de auz din Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite