Rugăciuni de Buna Vestire, săvârşite în toate bisericile din ţară

Rugăciuni de Buna Vestire, săvârşite în toate bisericile din ţară

În toate bisericile din ţară au fost trase clopotele la ora 12.00 FOTO Adevărul

Clopotele tuturor bisericilor ortodoxe au sunat miercuri, la ora 12.00, timp de 1-2 minute, în ziua Bunei Vestiri, când credincioşii mireni au ales să participe la un moment de rugăciune comună rostind Tatăl nostru.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Cancelaria Sfântului Sinod al BOR a propus credincioşilor participarea la o rugăciune comună, la ora 12.00, de Buna Vestire, dar şi în fiecare duminică.
 
"Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei. Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.
 
În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei", preciza marţi sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: