Recomandări ale poliţiştilor pentru o minivacanţă tihnită: Evitaţi să vă anunţaţi plecarea de acasă pe internet

Recomandări ale poliţiştilor pentru o minivacanţă tihnită: Evitaţi să vă anunţaţi plecarea de acasă pe internet

Şoferii, sfătuiţi să circule prudent FOTO Diana Frâncu

Poliţiştii sunt la datorie şi acţionează pentru  fluidizarea şi monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave pentru cei care călătoresc în minivacanţa prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Sfaturi de la poliţişti:
 
1. Vă recomandăm să conduceţi cu atenţie şi prudenţă şi să respectaţi indicaţiile poliţiştilor din teren!
 
2. În cazul în care plecaţi de la domiciliu, evitaţi să vă anunţaţi plecarea de acasă şi, mai ales, prin postări pe site-urile de socializare.
 
3. Rugaţi un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa. Încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute.
 
4. Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeţi şi pregătiţi-vă autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).
 
5. Totodată, recomandăm tuturor participanţilor la trafic să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabila este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau drumul este din piatră cubică, trebuie să circulaţi cu viteză redusă.
 
6. De asemenea, vă recomandăm respectarea prevederilor legale şi în principal, pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, nu depăşiţi coloana oprită la semafor şi evitaţi oprirea ori staţionarea neregulamentară.
 
7. Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteţi siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.      
 
8. Pe durata sejurului, nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. De asemenea, evitaţi taxiurile fără însemne de firmă sau fără aparate de taxare.
 
9. La întoarcere, nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: