Prognoza meteo: Furtuni violente lovesc România. Ce ne aşteaptă, unde va fi prăpăd

Prognoza meteo: Furtuni violente lovesc România. Ce ne aşteaptă, unde va fi prăpăd

Instabilitate atmosferică accentuată în zilele următoare FOTO Shutterstock

Săptămâna începe cu temperaturi usor mai scăzute decât în weekend şi cu ploi. Furtunile violente se întorc în majoritatea regiunilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) luni, 24 mai, vremea va fi în general frumoasă, cu cerul variabil, iar unele înnorări şi izolat ploi de scurtă durată vor fi îndeosebi în zona de munte şi în dealurile subcarpatice ale Munteniei şi Olteniei. Noaptea vor fi înnorări în cea mai mare parte a ţării şi se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice, în vest şi nord-vest şi pe arii restrânse în rest, în special la deal şi la munte.
 
Vor fi condiţii de grindină, iar probabilitatea pentru cantităţi de apă însemnate (peste 15…20 l/mp) va fi mai ridicată în zona Carpaţilor Occidentali. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu uşoare intensificări în prima parte a zilei în regiunile sud-estice, iar noaptea se va intensifica treptat în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, unde la rafală se vor atinge viteze de 60…80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 29 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 şi 18 grade. Cu totul izolat vor fi condiţii de ceaţă.
 
În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar minima va fi de 13…15 grade.
 
Marţi, 25 mai, vremea se va încălzi în toată ţara, iar în regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi, pe alocuri, grindină. În restul teritoriului, vor fi înnorări temporare, iar astfel de fenomeme se vor semnala pe arii mai restrânse.
 
Vântul va avea intensificări, local şi temporar, în toate regiunile, mai ales în cursul zilei, cu viteze mai mari în vestul ţării, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 21 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul şi centrul ţării, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade. Izolat, îndeosebi în sud-estul ţării vor fi condiţii de ceaţă.
 
În Capitală, con form meteorologilor, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.
 
Miercuri, 26 mai, anunţă ANM, vremea se va menţine caldă, deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil în sud-estul şi nord-vestul teritoriului, dar în rest vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi, izolat, posibil, grindină. Vântul va sufla în general moderat, cu unele intensificări la munte, iar în restul teritoriului mai ales în timpul ploilor.
 
Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 şi 28 de grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi cele mai ridicate în Lunca Dunării, iar iar cele minime se vor situa între 8 şi 16 grade. Dimineaţa şi noaptea, cu totul izolat se va semnala ceaţă.
 
În Bucureşti vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările