Prognoza meteo: Ce se anunţă până pe 7 iulie. Unde lovesc furtuni violente şi ce regiuni vor fi stăpânite de caniculă

Prognoza meteo: Ce se anunţă până pe 7 iulie. Unde lovesc furtuni violente şi ce regiuni vor fi stăpânite de caniculă

Vreme deosebit de caldă în următoarea perioadă FOTO Shutterstock

Vreme caldă şi deosebit de instabilă. Pentru litoral, meteorologii anunţă temepraturi plăcute pentru această perioadă, dar şi furtuni periculoase. Cei care aleg să plece în vacanţă la munte trebuie să ştie că în perioada 24 iunie - 7 iulie vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată prognoza pentru fiecare regiune:
 
Variaţii termice în Muntenia
 
Până în data de 27 iunie vremea se va încălzi uşor şi, astfel, media temperaturilor maxime va creşte de la 30 de grade, la 33 de grade. Apoi, va urma o scădere a temperaturilor maxime până în data de 30 iunie spre o medie de 27...28 de grade. Ulterior temperatura aerului va fi din nou în creştere, iar până la finalul intervalului temperaturile maxime vor avea în medie valori de 30...32 de grade. Variaţiile temperaturilor minime vor fi similare cu cele ale maximelor, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, la începutul intervalului, iar cea mai mică de 13...14 grade, în ultima dimineaţă a lunii iunie şi în prima din luna iulie.
Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului, în jurul datei de 28 iunie şi din nou spre sfârşitul intervalului.
 
28 de grade în Oltenia
 
Până în data de 27 iunie vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime va fi în creştere, de la 28 de grade în prima zi, până la 33 de grade. Va urma o scădere termică, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie media maximelor termice să revină la 28 de grade.
Ulterior temperatura aerului va creşte din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori între 30 şi 32 de grade. Media temperaturilor minime va avea o evoluţie similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 14 grade, în ultima dimineaţă a lunii iunie şi în prima din luna iulie. Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, pe arii mai extinse în primele şi în ultimele zile de prognoză şi doar pe suprafeţe mici în rest.
 
Furtuni în Transilvania
 
Media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 28 de grade în prima zi, până la 32...33 de grade în data de 27 iunie, apoi, în următoarele trei zile va scădea cu aproximativ 8 grade. În cea de a doua săptămână de prognoză maximele termice nu vor mai avea variaţii semnificative şi se vor situa între 28 şi 30 de grade. Media minimelor termice va atinge un maxim de 17 grade, în dimineaţa zilei de 28 iunie şi un minim în dimineţile de 30 iunie şi 1 iulie, când se va situa în jurul valorii de 10 grade.
Vor mai fi manifestări sprecifice instabilităţii atmosferice, îndeosebi în primele zile de prognoză şi după data de 1 iulie.
 
Se răceşte în Maramureş
 
Vremea se va încălzi până la mijlocul primei săptămâni de prognoză când media maximelor termice va atinge 32...33 de grade, apoi, până la finalul lunii iunie se va răci, iar media va scădea cu 6...7 grade. În ultima săptămână de prognoză nu vor mai fi variaţii termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 29 de grade.
Temperaturile minime vor avea o evoluţie relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii vor fi în primele cinci dimineţi, când se vor atinge 17...18 gade, iar cele mai coborâte între 29 iunie şi 1 iulie când nu vor mai depăşi 11...12 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi.
 
Vreme capricioasă şi în Moldova
 
Până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi 31...33 de grade. Va urma o scădere termică, ce va determina la sfârşitul lunii iunie o medie în jurul a 24 de grade. Ulterior temperatura aerului va creşte din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 28...30 de grade. Media temperaturilor minime va avea o evoluţie similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 12 grade, în ultima dimineaţă a lunii iunie şi în prima din luna iulie.
Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare la începutul primei săptămâni şi din nou spre sfârşitul intervalului.
 
Scad temperaturile pe litoral
 
Până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi de 30...31 de grade. Va urma o scădere termică, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie, media maximelor termice să coboare spre 25...26 de grade. Ulterior temperatura aerului va creşte din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 29...30 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară, cea mai ridicată medie va fi de 21 de grade la începutul intervalului, iar cea mai mică de 15...16 grade, în ultima dimineaţă a lunii iunie şi în prima din luna iulie.
Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare la începutul intervalului.
 
Vijelii în Banat
 
Până în data de 27 iunie vremea va fi în încălzire, iar media temperaturilor maxime va creşte de la 28 de grade în prima zi, până la 34 de grade. Va urma o răcorire, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie media maximelor termice să revină la 28 de grade. Ulterior se va încălzi din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori între 30 şi 32 de grade. Evoluţia mediei temperaturilor minime va fi relativ asemănătoare, cea mai ridicată va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 14 grade, în ultima dimineaţă a lunii iunie şi în prima din luna iulie.
Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, pe arii mai extinse în primele şi în ultimele zile de prognoză şi doar pe suprafeţe mici în restul intervalului.
 
Răcorire în Crişana
 
Până în data de 27 iunie vremea va fi călduroasă, chiar caniculară la mijlocul primei săptămâni, când media temperaturilor maxime va atinge 34 de grade. Va urma o răcorire, astfel că în ultima zi a lunii iunie media maximelor va fi de doar 27...28 de grade. În cea de a doua săptămână de prognoză vremea călduroasă va reveni, iar media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Media temperaturilor minime va avea variaţii între 16 şi
18 grade, exceptând dimineţile din jurul datei de 30 iunie, când aceasta va fi mai scăzută şi se va situa în jurul a 13 grade.
Temporar vor mai fi manifestări ale instabilităţii atmosferice, mai frecvente şi pe suprafeţe mai mari în primele şi în ultimele zile de prognoză.
 
Minime între 10 şi 14 grade la munte
 
Valorile termice maxime vor avea valori medii în creştere spre 22 de grade până în data de 27 iunie, vor scădea spre 16 grade în ultima zi a lunii iunie, apoi vor fi din nou în creştere. Temperaturile minime vor avea o scădere în jurul datei de 30 iunie, spre o medie de 7 grade, iar în rest media se va situa între 10 şi 14 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările