Poliţia de frontieră şi 25 de studenţi, la strâns gunoiul. Malul stâng al Dunării din zona portului Olteniţa, ecologizat

Poliţia de frontieră şi 25 de studenţi, la strâns gunoiul. Malul stâng al Dunării din zona portului Olteniţa, ecologizat

Acţiune de ecologizare la Olteniţa FOTO Poliţia de Frontieră Călăraşi

Studenţi români şi străini au participat la sfârşitul săptămânii trecute la o acţiune de protejare a fluviului Dunărea, alături de poliţiştii de frontieră călărăşeni.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cu patru zile înainte de ziua internaţională a Dunării,  oamenii legii au primit vizita unui grup de 25 de studenţi ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti, 16 străini (Franţa, Belgia, Germania, Olanda) şi 9 români, toţi beneficiari ai programului european de studii ERASMUS. Poliţiştii de frontieră şi studenţii au desfăşurat, timp de două zile, activităţi de strângere, colectare şi depozitarea gunoiului şi a materialelor  reciclabile de-a lungul malului stâng al Dunării, din zona portului Olteniţa şi până la confluenţa cu râul Argeş.

Activităţi diverse

De asemenea, în cadul întâlnirii au fost prezentate diferite teme referitoare la misiunile poliţiei de frontieră la Dunăre, rolul acestei structuri în menţinerea ordinii şi liniştii publice la frontieră, pericolul pe care îl prezintă poluarea în contaminarea mediului înconjurător,  tehnici esenţiale de supravieţuire în natură, dar şi reguli în alegerea amplasării unei tabere, montare corturi şi activităţi distractive.

 Pe 29 iunie, Ziua internaţională a Dunării

Ziua Internaţională a Dunării este aniversată anual, la 29 iunie. Evenimentul marchează semnarea, la Sofia, în Bulgaria, la 29 iunie 1994, a Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea (ICPDR). Manifestările dedicate acestei zile se desfăşoară în toate statele dunărene, pentru a evidenţia dorinţa acestora de a adopta măsuri şi strategii comune pentru protejarea fluviului Dunărea, fie că este vorba de fenomene extreme (secetă sau inundaţii), fie că este vorba despre poluări accidentale.

Dunărea este principalul fluviu european, care aduce numeroase beneficii economice ţărilor riverane şi împreună cu afluenţii săi formează unul dintre cele mai importante sisteme acvatice din Europa. Reprezintă o sursă importantă pentru alimentarea cu apă potabilă, apă pentru irigaţii şi industrie pentru cei peste 80 de milioane de oameni din această regiune. Comunităţile riverane Dunării se implică în acţiuni ecologice, educative, socio-culturale, sportive, de recreere, pentru a marca dorinţa comună de a-şi uni forţele în sprijinul protejării acestui fluviu unic în Europa.

Vă recomandăm şi:

Inundaţii pe Dunăre. Digurile din Călăraşi, monitorizate permanent, cota fluviului creşte periculos

Călăraşi: Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre. Evadare în paradisul de pe insula Păcuiul lui Soare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: