Poliţia a confiscat de pe piaţa neagră peste 74 tone de articole pirotehnice

Poliţia a confiscat de pe piaţa neagră peste 74 tone de articole pirotehnice

Tone de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti FOTO Poliţia Română

Peste 74 de tone de articole pirotehnice, în valoare de peste 2,2 milioane de lei, au fost confiscate în urma acţiunii "Foc de Artificii", desfăşurate de poliţişti în întreaga ţară. Oamenii legii au constatat peste 1.100 de infracţiuni şi au dat peste 340 de sancţiuni contravenţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Poliţia Română a desfăşurat, în perioada 18 noiembrie - 6 ianuarie, acţiunea naţională "Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă, arată IGPR.
 
Astfel, poliţiştii au derulat peste 1.200 de activităţi de prevenire în şcoli, au controlat 972 de persoane fizice şi juridice autorizate şi au făcut 2.679 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective. Ca urmare, au fost depistate 1.087 de persoane fizice şi juridice neautorizate, fiind constatate 1.119 infracţiuni şi aplicate 342 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 570.000 de lei. De asemenea, au indisponibilizate, în vederea confiscării, 74.583 kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4 şi P1, în valoare de 2.265.265 de lei şi au fost retrase 6 autorizaţii.
 
"Din cauza nerespectării legislaţiei privind articolele pirotehnice, 112 persoane au suferit vătămări (91 rănite de petarde), una dintre ele decedând, în 5 situaţii au fost produse incendii, iar în alte 2 cazuri au fost distruse bunuri", arată Poliţia Română. În cadrul acţiunii, poliţiştii au cooperat cu specialişti ai Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale – inspectoratele teritoriale de muncă şi Ministerului Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: