INHGA: Creşteri de debite pe râurile mici până pe 10 iunie, Dunărea staţionează

INHGA: Creşteri de debite pe râurile mici până pe 10 iunie, Dunărea staţionează

Pe Dunăre nu sunt avertizări hidrologice în următoarele zile FOTO Adevărul

Debitele medii zilnice ale râurilor din ţară vor fi în general în scădere uşoară, în următoarele şapte zile, însă pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte sunt posibile creşteri de debite din cauza precipitaţiilor prognozate se arată în estimarea hidrologică pentru râurile din România publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), pentru intervalul 4 -10 iunie 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă"Debitele medii zilnice vor fi în prima parte a intervalului de prognoză în general în scădere uşoară pe râurile din Maramureş, Crişana şi Transilvania şi relativ staţionare pe râurile din Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova. În partea a doua a intervalului, debitele vor fi relativ staţionare pe majoritatea râurilor", arată prognoza.
Hidrologii precizează că sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă prognozate.

Conform INHGA, în intervalul menţionat, debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, va fi relativ staţionar pe toată durata intervalului, în jurul valorilor de 4.500 — 4.600 metri cubi/secundă, situându-se sub media multianuală a lunii iunie, de 6.400 m.c./s.
În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere uşoară, exceptând a doua parte a intervalului când vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia — Giurgiu.
 

Vă recomandăm şi:

Inundaţii în Caraş-Severin: aproximativ 80 de gospodării au fost afectate

Mai multe localităţi din Dâmboviţa sunt afectate de inundaţii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările