Cum este obligat un poliţist să se prezinte atunci când este în uniformă

Cum este obligat un poliţist să se prezinte atunci când este în uniformă

Poliţiştilor le revin câteva obligaţii prin care să îşi facă, în prealabil, cunoscută calitatea FOTO Adevărul

În conformitate cu prevederile Legii nr. 192/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, norme ce vor intra în vigoare de la sfârşitul lunii ianuarie, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţistul este obligat să îşi facă, în prealabil, cunoscută calitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, dacă este în uniformă, prin prezentarea verbală a numelui şi prenumelui, precum şi a unităţii de poliţie din care face parte. Dacă este în ţinută civilă, prin prezentarea verbală a numelui, prenumelui şi a unităţii de poliţie din care face parte, precum şi a legitimaţiei de serviciu sau a insignei.
 
Prin excepţie, atunci când siguranţa poliţistului sau rezultatul intervenţiei ar putea fi periclitate, poliţistul îşi face cunoscută calitatea imediat ce acest lucru este posibil. În acest caz, intervenţia poliţistului se face prin anunţare: “Poliţia!”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările