Avertismentul unui medic în pandemie: Unii profesori nu deschid geamurile şi nu scot copiii afară!

Avertismentul unui medic în pandemie: Unii profesori nu deschid geamurile şi nu scot copiii afară!

Aerisirea sălilor de clasă este desoebit d eimportantă FOTO Shutterstock

Medicul Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, atrage atenţia asupra importanţei aerisirii sălilor de clasă şi a spălatului pe mâini, gesturi banale care par a fi ignorate în continuare, deşi ne aflăm în valul 4 al pandemiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul a postat un mesaj simplu pe pagina sa de socializare, dar vital pentru ca elevii să nu se îmbolnăvească.
 
Redăm integral mesajul:
 
Înţeleg ca în unele şcoli nu se deschid geamurile, probabil se consideră că aerul curat este duşmanul universal. Avem o veste bună. Aerul, aşa poluat chiar cum e prin metropole, e mult mai bun dacă intră pe geam, decât dacă stă necirculat, "îmbunătăţit" cu miros de transpiraţie, adidaşi, creioane roase, cretă şi burete (umed) de tablă. 
 
Dacă deschideţi geamurile aveţi şansa să trimiteţi afară nişte miliarde de germeni de toate felurile, care în aer şi sub impactul razelor ultraviolete, devin istorie.
 
Nu înţeleg îndârjirea cu care unii învăţători şi profesori nu deschid geamurile şi nu scot copiii afară în curte, să respire. Aţi uitat cum mici fiind făceam înviorarea dimineaţă, cu geamurile deschise? 
 
Ora de biologie se poate face afară sub copăcei, să se observe iarba şi cerul, să se asculte cosaşii şi piţigoii. Dacă te uiţi în zare şi spre soare la frunze se vad nervurile. Dacă te apleci la flori vezi gâzele şi atingi cu nasul polenul. E greu să stăpâneşti copiii afară? Da, trebuie disciplină, dar mai ales multă iubire.
 
Când reveniţi din pauză treceţi pe la chiuvetă şi folosiţi apa şi săpunul pentru că astfel alungaţi alte miliarde de microbi care pot face rău copiiilor. Sunt lucruri simple, care au salvat omenirea în istorie de la pieire.
 
Există cântecele despre spălatul pe mâini, dar dacă nu vă vine niciunul in minte, îi puteţi învăţa să spună Tatăl Nostru. În acest fel atingeţi doua corzi sensibile, una a sufletului şi una a mâinilor curate. 
Şcoala trebuie să fie un loc sigur, în care copiii noştri să găsească modele, jocuri, bucurie, prieteni, colegi, comunicare, dar şi să deprindă lucruri elementare care îi vor face oameni mai târziu.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările