Atelier de modelaj în lut, organizat la Muzeul Dunării de Jos

Atelier de modelaj în lut, organizat la Muzeul Dunării de Jos

Atelier de modelaj în lut, organizat de Muzeul Dunării de Jos Călăraţşi FOTO MDJ

Muzeul Dunării de Jos Călăraşi vă invită să participaţi în perioada 5-7 mai la Atelierul de modelaj în lut, care se va desfăşura la Secţia Arheologie (Demisolul Consiliului Judeţean Călăraşi), între orele 09.00-12.00.

Programările se fac la numărul de telefon 0726220908. Grupurile vor cuprinde maxim 25 persoane. Preţ participare: 2 lei/persoană. 
La Călăraşi, în expoziţia Muzeului Dunării de Jos există un adevărat tezaur de obiecte ceramice gumelniţene, vase impresionante prin formă şi colorit, cu rol şi semnificaţii uneori misterioase. 
 
Având în vedere bogăţia ceramică descoperită de-a lungul timpului la Călăraşi, specialiştii de la muzeu au elaborat un proiect educaţional inedit care constă în organizarea de ateliere de olărit pentru copiii, folosindu-se tehnici vechi de acum 6.000 de ani. Proiectul a fost făcut cunoscut şcolilor, iar grupele de elevi sunt învăţate de muzeografi cum să modeleze vase, din lut autentic, folosind tehnici străvechi.
 
Datorită contextului epidemiologic actual, activităţile se vor derula respectând condiţiile impuse de pandemia de Covid-19. 
 
Toţi participanţii vor păstra o distanţă de cel puţin 1 m faţă de celelalte persoane şi vor purta mască de protecţie. Muzeul va pune la dispoziţia participanţilor doar materiale dezinfectante. În acelaşi timp, nu vor putea participa la activităţi persoanele care prezintă febră, tuse sau rinoree.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările