Amenzi în valoare de 1,6 milioane de lei, aplicate pentru nereguli în securitatea bunurilor şi valorilor

Amenzi în valoare de 1,6 milioane de lei, aplicate pentru nereguli în securitatea bunurilor şi valorilor

Poliţia a sancţionat neregulile descoperite FOTO Adevărul

În perioada iulie - septembrie, poliţiştii de ordine publică au evaluat măsurile de securitate fizică la peste 19.000 de obiective. Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.600.000  de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române, în trimestrul trei al anului în curs, poliţiştii au continuat acţiunile la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor ce aduc atingere patrimoniului, verificarea deţinătorilor de valori şi a legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii în domeniul securităţii fizice. Astfel, în perioada iulie – septembrie a.c., poliţiştii au evaluat măsurile de securitate fizică la 18.655 de agenţi economici şi instituţii publice sau de interes public şi la 624 de A.T.M.-uri externe sediilor bancare.
 
De asemenea, au fost efectuate 623 de controale privind respectarea legislaţiei incidente în domeniul sistemelor de securitate private de către prestatorii de servicii de securitate şi de transportatorii de valori.Rezultatul verificărilor efectuate arată că majoritatea entităţilor cu cerinţe speciale, respectiv 78,49% dintre unităţile verificate, au implementat cerinţele minimale de securitate fizică în termenul de conformare, îmbunătăţindu-şi astfel nivelul de securitate.
 
În celelalte cazuri, au fost stabilite măsuri şi termene de remediere a neajunsurilor constatate, fiind aplicate 1.010 sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 1.642.090 de lei.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările