Încep înscrierile pentru atelierele în Laboratorul Smart de la bibliotecă

Încep înscrierile pentru atelierele în Laboratorul Smart de la bibliotecă

Atelierul Smart de la Biblioteca Judeţeană Călăraşi FOTO Facebook/Biblioteca Judeţeană Călăraşi

Biblioteca Judeţeană Călăraşi dă startul înscrierilor pentru atelierele de lucru în Laboratorul Smart.  SmartLab este un proiect iniţiat de Consiliul Judeţean Călăraşi, realizat cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate şi derulat de Biblioteca Judeţeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipamentele din SmartLab (laptop-uri, creioane 3D, imprimante 3D, scannere 3D, roboţi educaţionali, ochelari VR, tabla interactivă şi  kituri Arduino) vor ajuta elevii să ȋnţeleagă mai bine noţiunile ȋnvăţate la şcoală, le vor stimula creativitatea şi le vor dezvolta competenţele digitale.
 
Începând cu data de  5 ianuarie 2022, cadrele didactice interesate să desfăşoare activităţi educative la diverse discipline (fizică, biologie, geografie, artă, chimie etc.) în Laboratorul Smart, sunt invitate pentru o sesiune de informare, prezentare a echipamentelor din dotare şi programare la bibliotecă. 
 
Totodată, la bibliotecă, se vor forma 2 grupe de lucru, fiecare grupă va fi formată din maximum 10 persoane, cu vârstele între 10-14 ani. Acestea urmează să ia parte din luna ianuarie la experienţe noi cu ajutorul echipamentelor din dotare: 
1. Curs de iniţiere în Grafică şi printare 3D – cursul durează 6 săptămâni şi se va desfăşura în zilele de marţi, între orele 15.00 - 17.00.
2. Curs de iniţiere în Robotică -  cursul durează 6 săptămâni şi se va desfăşura în zilele de  joi, între orele 15.00 - 17.00.
 
După formarea grupelor, cei înscrişi vor fi contactaţi pentru confirmarea participării. Grupele de lucru se vor forma pe baza înscrierilor prealabile. 
 
Sesiunile de lucru vor avea loc conform  planificărilor realizate, cu cadrele didactice pentru clasele implicate sau la nivelul grupelor formate,  respectând măsurile de prevenire a pandemiei actuale. 
Persoanele interesate sunt aşteptate la sediul bibliotecii sau la telefon 0242316757, pentru programări la cursuri sau rezervarea laboratorului în cazul cadrelor didactice.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările