VIDEO Prima româncă ajunsă instructor pentru piloţii de avioane subsonice IAR 99: „Nu cred că este mai greu sau mai uşor pentru o femeie să acceadă aici“

VIDEO Prima româncă ajunsă instructor pentru piloţii de avioane subsonice IAR 99: „Nu cred că este mai greu sau mai uşor pentru o femeie să acceadă aici“

Premieră în istoria aviaţiei militare române. Căpitanul Oana Ardeleanu a primit atestatul de instructor de zbor pe o aeronavă cu reacţie, după un zbor de verificare efectuat la Şcoala de aplicaţie a Forţelor Aeriene de la Boboc, judeţul Buzău. Astfel, ofiţerul de aviaţie a devenit prima femeie care va instrui piloţi militari pe avioane cu reacţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Căpitanului Andreea Oana Ardeleanu are 30 de ani şi este pilot în cadrul Escadrilei 2 Instrucţie, de la Boboc, din anul 2011.
 
De-a lungul carierei, a absolvit cursuri de pregătire profesională atât în ţară cât şi în străinătate şi a parcurs integral programul de pregătire pentru a deveni instructor pe aeronava cu reacţie IAR 99. 
 
Pentru ialomiţeanca Oana Ardeleanu, să piloteze un avion a fost un vis pe care şi l-a propus încă din copilărie. 
 
”De când eram mică mi-am dorit să fac altceva. Mi-au plăcut avioanele, mi-a plăcut să văd aeronavele evoluând şi am zis: de ce nu şi eu? Eu nu voi merge la F16 şi vreau să rămân în şcoală, să fiu instructor pe această aeronavă”, declara Oana Ardeleanu, în 2017, după evoluţia în cadrul unui miting aviatic.
 
A fost momentul când şi-a dezvăluit dorinţa de a rămâne instructor în cadrul Şcolii de aplicaţie a Forţelor Aeriene de la Boboc. Ziua de 11 octombrie 2018, va rămâne un reper puternic în cariera sa. În dimineaţa acestei zile, căpitanul Oana Ardeleanu a obţinut calificărea de instructor de zbor pe aeronava IAR 99, devenind astfel prima femeie pilot din Forţele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacţie.
 
Pentru această certificare, Oana a executat un zbor diferit, alături de instructorul său, Marius Ioniţă, astăzi în calitate de evaluator al calităţilor pedagogice ale tinerei pilot. La această misiune specială, rolurile au fost inversate, Oana Ardeleanu ocupând scaunul din spatele cabinei, loc destinat instructorului.
 
”Are toate calităţile necesare pentru a fi în cabina a doua a acestui avion. Calităţile necesare unui instructor sunt răbdarea şi dedicaţia, puterea de a transmite experienţa acumulată şi în primul rând empatia care la femei este mai uşor de atins. Pe lângă acestea, dezinvoltura cu care execută manevrele şi o experienţă profesională foarte bună care i-a oferit posibilitatea de a ajunge aici”, a spus după aterizare instructorul Marius Ioniţă.
 
 
Chiar dacă este prima femeie devenită instructor pe un avion echipat cu motor cu reacţie Oana consideră acest lucru ca ceva normal. Ea crede că, pe viitor, tot mai multe femei ar putea să piloteze avioane cu reacţie, ba chiar să treacă pe supersonice.
„Sunt prima femeie instructor pe un avion cu motor cu reacţie. Nu cred că este mai greu sau mai uşor pentru o femeie decât pentru un bărbat să acceadă într-o asemenea poziţie. Ai nevoie de aceeaşi îndemânare, aceleaşi calităţi, aceeaşi pasiune şi dragoste de zbor. Nu sunt cu nimic mai specială decât alte femei pilot atât că eu am ales să rămân aici pentru a fi instructor. Acum îi voi învaţă pe alţii, dar şi eu voi învăţa de la alţii. Poate nu voi învăţa să zbor de la studenţii mei dar sigur voi învăţa de la ei să fiu un bun profesor”, a declarat Oana Ardeleanu la finalul misiunii.
Oana Ardeleanu pilotează avionul cu reacţie IAR 99 de mai bine de un deceniu. S-a ataşat atât de mult de aeronava pe care o pilotează încât nu o va schimba cu un altul. Avionul subsonic de antrenament avansat şi atac la sol IAR-99, proiectat integral în România, a executat primul zbor la data de 21 decembrie 1985, de pe aeroportul Craiova, şi se află în dotarea Şcolii de aplicaţie pentru aviaţie de la Boboc şi a Bazei 95 Aeriană, Bacău.
 
Dezvoltarea acestui avion de antrenament avansat şi atac uşor a fost demarată în anii ’70, fiind primul avion reactiv proiectat şi realizat integral în România. Avionul IAR-99 este utilizat pentru antrenamentul avansat, destinat inclusiv pentru avioanele multirol, precum şi pentru misiuni de sprijin aerian apropiat şi de recunoaştere.
 
 
Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, judeţul Buzău, pregăteşte specialişti pentru cele trei categorii de arme specifice: aviaţie, artilerie şi rachete sol-aer şi radiolocaţie. În 20017 şi-a modernizat pista şi s-a dotat cu un simulator de zbor pentru avionul IAR 99 Şoim.
 
La 1 septembrie 2008, pentru eficientizarea procesului de instruire, Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene s-a reorganizat, înfiinţându-se Centrul de Instruire pentru Forţele Aeriene.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările