VIDEO Cârnaţii de Pleşcoi, covrigii de Buzău şi pâinea de Ruşeţu, într-o expoziţie culinară organizată la Direcţia Agricolă

VIDEO Cârnaţii de Pleşcoi, covrigii de Buzău şi pâinea de Ruşeţu, într-o expoziţie culinară organizată la Direcţia Agricolă

De Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti, Direcţia Agricolă a organizat o prezentare cu ajutorul mai multor producători locali. La standurile de promovare, vizitatorii au putut gusta din preparatele aduse exclusiv de investitori buzoieni. Aceştia şi-au adus cele mai bune preparate, realizate după reţete vechi şi tot mai căutate de gurmanzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Covrigii de Buzău, pâinea de Ruşeţu sau cârnaţii de Pleşcoi sunt doar câteva dintre bunătăţile care au încărcat mesele şi au făcut deliciul buzoienilor, cu ocazia Zilei naţionale a produselor agroalimentare româneşti. 
 
Evenimentul a fost organizat de Direcţia Agricolă din Buzău, care a adus la sediul instituţiei producătorii din întreg judeţul. Aceştia au adus la degustare produsele tradiţionale pe care le fabrică.
 
Judeţul Buzău se bucură de o gamă largă şi bogată de produse tradiţionale, peste 40 de preparate având etichete de produse autentice şi autorizate. 
 
Alte trei sunt în curs de avizare, însă produse mai puţin cunoscute de buzoieni vor fi aduse în atenţie gurmanzilor, în viitorul apropiat.
 
 
La evenimentul găzduit, joi, de Direcţia Agricolă au fost prezenţi mai mulţi producători din judeţ, care au avut ca obiectiv, pe lângă valorificarea produselor tradiţionale pe care le-au adus spre degustare, să promoveze piaţa agroalimentară românească, dar şi să câştige încrederea consumatorului.
 
Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti a fost sărbătorită pentru prima dată pe 10 octombrie 2017.
 
Organizatorii au anunţat că, în continuare, brand-urile buzoiene continuă să dea lovitura pe piaţa de profil. Anul viitor, Direcţia Agricolă intenţionează să organizeze o prezentare cu vânzare pentru publicul larg.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: