Spitalul Judeţean Buzău impune masca de protecţie, atât pentru angajaţi, cât şi pentru vizitatori

Spitalul Judeţean Buzău impune masca de protecţie, atât pentru angajaţi, cât şi pentru vizitatori

Arhivă adevarul.ro

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a decis reimpunerea unor măsuri de protecţie, care trebuie respectate atât de personalul medical, cât şi de aparţinătorii pacienţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hotărârea a fost luată în contextul creşterii numărului cazurilor de Covid-19, în ultima săptămână, şi posibilităţii declanşării unui nou val de îmbolnăviri.

„Ca urmare a numărului crescut de pacienţi Covid la secţia UPU, conducerea spitalului a decis obligativitatea măştii chirurgicale atât la personalul medical, cât şi la aparţinători. Totodată, aparţinătorii, ca să poată intra pe secţie, au obligativitatea de a purta halat de protecţie de unică folosinţă”, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean Buzău. 

De asemenea, cel mai mare spital din judeţul Buzău a stabilit şi un program de vizitare a pacienţilor.

”Intervalul orar pentru aparţinători a rămas pe două segmente, respectiv 9.00-10.00, 14.00-16.00, astfel încât să avem un control al aparţinătorilor pe secţiile spitalului”, precizează Claudiu Damian.

În acest moment, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău sunt internaţi 11 pacienţi infectaţi cu Covid-19, trei pacienţi la Secţia de Terapie Intensivă, iar alţi opt, la Secţia Boli Infecţioase. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, în ultima săptămână, cazurile de Covid-19 s-au dublat. S-au înregistrat 1.100 de cazuri zilnice, număr care este în creştere de la o zi la alta.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările