Prima şcoală verde, în municipiul Buzău. Va avea inclusiv o seră de tomate

Prima şcoală verde, în municipiul Buzău. Va avea inclusiv o seră de tomate

Anunţul înfiinţării primei şcoli verzi a fost făcut de primarul Buzăului, în cadrul unui eveniment dedicat tranziţiei de la economia liniară la economia circulară a oraşului Buzău. Practic, la Şcoala nr. 11 vor fi montate panouri solare care vor furniza energie electrică, iar apa de ploaie va fi colectată şi va fi utilizată pentru alimentarea toaletelor.

Ştiri pe aceeaşi temă


Totodată, în unitatea de învăţâmânt va fi amenajată o seră de tomate, unde elevii vor avea ocazia să vadă cum se produc gustoasele legume. Primăria Buzău va aloca, până la sfârşitul anului, banii necesari pentru demararea acestui proiect. 

Municipalitatea şi-a propus ca, în 2030, Buzăul să devină primul oraş din România cu economie circulară.

Economia circulară produce zero deşeuri. Este un concept relativ nou şi descrie un circuit economic în care, încă din faza de design, totul se proiectează în aşa fel încât ceea ce intră într-un produs sau proces, se încadrează în două categorii: fie este o componentă biodegradabilă, fie este o componentă cu 100% potenţial de reciclare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: