Poliţiştii au descoperit fabrici clandestine de ţigări în comuna buzoiană Siriu

Poliţiştii au descoperit fabrici clandestine de ţigări în comuna buzoiană Siriu

Arhivă adevarul.ro

Poliţiştii buzoieni au ridicat joi peste 23.000 de tuburi goale de ţigarete cu filtru de diferite mărci, peste 6.000 de ţigarete confecţionate artizanal, 8 dispozitive de injectat tuburi şi peste 4 kilograme de tutun, în urma a cinci percheziţii efectuate în localitatea Siriu. Cinci persoane au fost aduse la audieri.

Ştiri pe aceeaşi temă


Joi, peste 15 poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat 5 percheziţii la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de producere şi comercializare de produse accizabile ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat. 

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 23.371 de tuburi goale ţigarete cu filtru de diferite mărci, 6.311 de ţigarete confecţionate artizanal, 8 dispozitive de injectat tuburi, 4 kilograme de tutun, precum şi înscrisuri care atestă activitatea infracţională. 

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

În cadrul aceluiaşi dosar penal, s-a stabilit că până în prezent persoanele bănuite au confecţionat şi comercializat 360.950 de ţigarete. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 140.000 de lei. 5 persoane, cu vârste cuprinse între 56 şi 71 de ani, bănuite în cauză, au fost conduse la audieri. 

Cei cinci indivizi confecionau ţigaretele acasă, tutunul fiind procurat din Pârscov de la fabrica de ţigarete, de unde era sustras cu ajutorul unor angajaţi. Dispozitivele erau achiziţionate online şi aduse la Siriu prin intermediul unor firme de curierat.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: