Pe modelul autobuzului 2, TransBus ar putea introduce o linie şi spre Vadu Paşii

Pe modelul autobuzului 2, TransBus ar putea introduce o linie şi spre Vadu Paşii

Arhiva adevarul.ro

Autobuzele societăţi de transport în comun ar putea circula şi în Vadu Paşii. Demersul aparţine primarului din comuna învecinată oraşului, care doreşte să răspundă astfel numeroaselor solicitări adresate de locuitorii comunei. Primul pas pentru concretizarea acestei iniţiative este aprobarea în Consiliul Local Vadu Paşii a unui proiect privind achiziţionarea de acţiuni la societatea TransBus.


Pe modelul liniei 2 al societăţii TransBus Buzău, care deserveşte şi comuna Mărăcineni dar şi satul Măteşti, din comuna Săpoca, autobuzele din oraş ar putea ajunge şi la Vadu Paşii. Este vorba despre un demers al primarului din Vadu Paşii, Virgil Suditu, care ar putea deveni realitate în viitorul apropiat.
 
Iniţiativa Primăriei Vadu Paşii are la bază o serie de argumente. În primul rând, s-ar reduce de trei ori costurile de transport pentru populaţia activă care lucrează în oraş. Refacerea podului peste râul Buzău, care leagă direct municipiul de comuna Vadu Paşii, ar crea varianta ca autobuzul de pe linia 5 să îşi prelungească traseul. 

Chiar dacă aleşii Opoziţiei din Consiliul Local Vadu Paşii refuză aprobarea unui aproiect privind cumpărarea de acţiuni la TransBus, dând acestei chestiuni iz electoral, primul gospodar al comunei Vadu Paşii spune însă că nu renunţă la acest demers. Transportul public în Vadu Paşii este asigurat acum de o firmă privată, căreia în ultimul timp i s-a interzis să circule pe raza municipiului Buzău. Asta, spre nemulţumirea navetiştilor din Vadu Paşii, care sunt nevoiţi ca de la autogară să schimbe mijloacele de transport către destinaţia dorită. Adică, mai mulţi bani cheltuiţi.

În prezent, comuna Vadu Paşii numără aproximativ 10.000 de locuitori, dintre care peste 1.000 fac naveta zilnic la Buzău, la serviciu, sau şcoală, în cazul copiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: