FOTO Punct de vizitare unic în România, la intrarea în Geoparcul Ţinutul Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO CJ Buzău
FOTO CJ Buzău

Autorităţile Buzăului au publicat proiectul punctului de vizitare de la Sătuc, unic în ţară, care va fi poarta către toate punctele de interes din zonă cuprinse în Geoparcul Ţinutul Buzăului. Peste 80.000 de turişti trec anual pe aici, iar numărul lor s-ar putea dubla după obţinerea statutului de Geoparc UNESCO.

Valea Buzăului este principala zonă turistică a judeţului de la Curbura Carpaţilor, de unde se poate ajunge cu uşurinţă la Vulcanii Noroioşi, Focurile Vii, Tabăra de sculptură Măgura şi mai departe, la Muzeul Chihlimbarului şi la aşezările rupestre de la Aluniş şi Bozioru.

Punctul modern de informare turistică se va amenaja într-o clădire de pe marginea DN10 Buzău – Braşov, în localitatea Sătuc, la intersecţia cu drumul spre Berca, unde a funcţionat o şcoală şi o grădiniţă, închise între timp din lipsă de copii.

„GeoGate – poarta către Ţinutul Buzăului! Împreună cu Asociaţia Ţinutul Buzăului, Primăria Berca şi ADI Ţinutul Buzăului pregătim în localitatea Sătuc, comuna Berca, un punct de vizitare unic în România. Va fi un loc unde poţi să vezi, să auzi, să miroşi şi să simţi ţinutul Buzăului!”, a scris pe pagina de socializare preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Geoparcul Ţinutul Buzăului este racordat la harta turistică a ţării, a Europei şi a lumii. Peste 80.000 de turişti trec anual pe aici şi se speră ca, odată deschisă poarta de la Sătuc, numărul acestora să se dubleze sau chiar să se tripleze.

buzau

Cu o investiţie de aproximativ 75.000 de lei, GeoGate-ul de la Sătuc va fi cel mai modern din ţară, ”un punct de vizitare unic în România, unde poţi să vezi, să auzi, să miroşi şi să simţi Ţinutul Buzăului.”

La sfârşitul lunii iunie, consilierii judeţeni au dat undă verde pentru ca specialiştii Consiliului Judeţean, în parteneriat cu Asociaţia „Ţinutul Buzăului” şi Universitatea Bucureşti – Centrul Geomedia, să reiniţieze demersurile necesare pentru obţinerea statutului de Geoparc Internaţional UNESCO pentru ”Ţinutul Buzăului”.

Geoparcul reprezintă un concept lansat şi susţinut de UNESCO în parteneriat cu reţeaua Europeană a Geoparcurilor iar la nivel mondial a fost creată Reţeaua Globală ­(UNESCO) a Geoparcurilor. Geoparcul reprezintă un brand internaţional pentru arealul geografic care îl obţine.

În viitor, Consiliul Judeţean intenţionează să amenajeze şi alte astfel de Centre Turistice Educaţionale, muzee în aer liber ori ateliere pentru meşterii populari, ceea ce va spori interesul turistic pentru judeţul Buzău.

Vă mai recomandăm şi:

Furia unui tânăr din Buzău al cărui bunic ar fi fost lăsat să moară într-un azil focar de COVID-19. Reacţia DSP

 

VIDEO Ursoaică lovită intenţionat cu maşina de nişte turişti inconştienţi. Animalul voia doar să-şi hrănească puii   

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite