FOTO Peste 4 kilograme de chiştoace au fost adunate de voluntari din Gara Buzău

FOTO Peste 4 kilograme de chiştoace au fost adunate de voluntari din Gara Buzău

O acţiune de ecologizare organizată joi de un grup de voluntari a vizat salubrizarea Gării Buzău. O oră le-a luat celor 30 de voluntari să cureţe peroanele şi sălile de aşteptare, de unde au adunat peste 4 kilograme de chiştoace.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Acţiunea organizată la nivel naţional "NU arunca chiştoace - strada nu e scrumieră" a fost iniţiată la Buzău de Elena Ioniţă, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Buzău, Asociaţiei ”Împreună pentru buzoieni”, Asociaţiei Alexandru Marghiloman şi Societăţii Exploratorilor.
 
Iniţiatorii au creat un eveniment pe reţelele de socializare, prin care şi-au propus să implice orice buzoian dornic să facă oraşul mai curat. În eveniment s-au implicat şi reprezentanţi ai societăţii de salubrizare din oraş.
 
Acţiunea, pe lângă curăţarea oraşului, a avut şi scopul de a trage un semnal de alarmă privind pericolele şi poluarea pe care le pot aduce chiştoacele aruncate pe stradă. 
 
Pe lângă activitatea de curăţenie, voluntarii au împărţit scrumiere mobile, un dispozitiv mic, uşor de purtat în buzunar sau geantă, care să depoziteze mucurile de ţigară. ”Acţiunea va fi repetată o dată pe lună, deşi, chiar dacă am strânge în fiecare zi tot nu ar fi de ajuns. De aceea cred că trebuie să ne concentrăm mai mult pe procesul de conştientizare a cetăţenilor”, a fost concluzia Elenei Ioniţă, postată pe pagina sa de socializare.
 
 
Chiştoacele nu sunt biodegradabile, ele conţin în filtru urme de tutun nears, afectând vietăţile marine, dar şi pe noi, prin dizolvarea unor substanţe chimice dăunătoare în apa din pământ. Pe stradă aruncate, ele pot dăuna păsărilor. 
 
La finalul acţiunii, voluntarii au adunat 4,2 kilograme de chiştoace din zona Gării Buzău.
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: