Fost primar din judeţul Buzău, vizat de percheziţii efectuate într-un dosar de spălare de bani VIDEO

Fost primar din judeţul Buzău, vizat de percheziţii efectuate într-un dosar de spălare de bani VIDEO

Un număr de 18 percheziţii domiciliare au loc la mai multe locaţii din judeţul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor. Fostul primar al oraşului Nehoiu, Florentin Lungu, este unul dintre cei vizaţi de anchetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În operaţiune sunt implicaţi poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. 
 
Infracţiunile din dosarul în baza căruia au loc miercuri ample percheziţii ar fi fost comise în perioada 2011-2015, pe vremea când Florentin Lungu conducea primăria oraşului Nehoiu.  
 
Din funcţia pe care o avea, primarul angaja în mod abuziv anumite societăţi pentru a presta diverse servicii, contractele fiind încheiate cu Primăria Nehoiu. 
 
Societăţile contractate nu prestau însă deloc serviciile respective. În cel mai bun caz, efectuau câteva lucrări de mântuială, pentru care însă încasau valoarea totală a contractelor. 
 
”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 – 2015, 19 bănuiţi, administratori şi angajaţi ai unor societăţi comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din judeţul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziţii bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operaţiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM şi de la ghişeele unor unităţi bancare, precum şi operaţiuni de plată între societăţile menţionate şi astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituţiei”, spun reprezentanţii IPJ Buzău. 
 
 
Sumele erau retrase şi apoi virate către societăţi administrate de rude ori cunoscuţi de-ai primarului Florentin Lungu. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către  persoanele bănuite este de peste 2.500.000 de lei.
 
Acestea nu sunt primele infracţiuni comise de acest fost primar. În anul 2020, Florentin Lungu a fost condamnat, într-un alt dosar, la 5 ani şi 2 luni de închisoare, în cazul alunecării de teren de la Lunca Mare, consecinţă a unor acte, considerate ilegale, ale fostului primar de la Nehoiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările